Skip to content
Politică

PSD a mințit poporul cu televizorul. Peste promisiuni s-a așezat uitarea

evz.ro

Partidul Social Democrat face câțiva pași înapoi, deoarece vrea să renunțe la o promisiune făcută în timpul campaniei electorale și anume: TVA 0% pentru  pentru vânzarea locuinţelor, pentru publicitate şi pentru materiile prime din agricultură.

PSD a promis în campania electorală că în luna martie a anului 2017, va scuti de TVA vânzarea de locuințe, vânzarea ed spațiu publicitar și materiile prime din agricultură. Însă vremea a trecut și vedem cum cei de la guvernare nu au mai amintit de această promisiune. Liderul partdiului, Liviu Dragnea a declarat că ar urma să elimine proiectul de lege care face referire la reducerea TVA la o% la tranzacțiile cu locuințe, după reacția negativă a mediului de afaceri, potrivit unor surse guvernamentale, citate de evz..ro

Liderul PSD  a depus, la sfârşitul lunii februarie, un proiect de lege de modificare a Codului Fiscal care prevede aplicarea cotei de TVA zero pentru mai multe livrări de bunuri şi servicii, printre care livrarea locuinţelor către persoane fizice, livrarea de clădiri destinate a fi case de copii sau cămine de bătrâni, servicii de difuzare de publicitate prin mass-media, dar şi livrarea de îngrăşăminte şi de pesticide. O altă prevedere constă şi majorarea până la 300.000 lei a plafonului de scutire de la plata TVA. Proiectul face parte din programul de guvernare asumat de PSD.

Însă acum, liderul PSD dorește să facă uitată această prromisiune, în momentul în care oamenii de afaceri au reacționat negativ la această propunere.

La polul opus, premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că nu știa de faptul că proiectul de lege privind cota zero de TVA pe tranzacții imobiliare și publicitate, precizând că va clarifica lucrurile în această privinţă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Totodată, întrebat dacă din punctul de vedere al Executivului este sustenabil un astfel de proiect, Grindeanu a precizat că există reguli europene cu privire la cotele diferite de TVA.

Noi ne-am angajat că vom întreba Comisia Europeană legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem pe anumite domenii. Ar însemna a treia cotă diferită de TVA. (…) Impactul (…) bugetar ni l-am asumat ca şi impozit zero pe cele două domenii, pe publicitate şi pe tranzacţii imobiliare. Industria, în schimb, şi actorii – fie că vorbim de un domeniu sau de altul – nu sunt foarte decişi că această măsură este una care să ducă la creşterea cifrelor de afaceri a industriei din acest punct de vedere„, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *