Skip to content
Politică

PSD a stabilit numele premierului într-un posibil viitor guvern social-democrat: trei variante luate în calcul

Inquam Photos / George Calin
" "

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că PSD are mai multe variante de premier, într-un posibil guvern social-democrat.

El a lansat şi trei nume de politicieni, care l-ar putea urma în funcţie pe Ludovic Orban. ”Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dâncu și mulți alții sunt potriviți”, a spus Ciolacu într-o emisiune electorală la Antena 3.

" "

Cristian Socol, autorul programului de guvernare al lui Liviu Dragnea, va fi ministrul Finanțelor într-un guvern PSD dacă social-democrații vor câștiga alegerile, a anunțat duminică președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a mai spus că ministrul Sănătății într-un guvern PSD va fi Alexandru Rafila, iar ministrul Educației va fi Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Cristian Socol este unul dintre artizanii programului de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile parlamentare în 2016, program bazat pe creșterea masivă a deficitului bugetar, peste limita stabilită în tratatul UE. Dragnea a crescut cheltuieile cu pensiile și salariile bugetarilor, încercând să cumpere bunăvoința publică înaintea atacului la justiție.

Socol a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor. El este promotorul unei politici fiscale numite wage led growth (creștere economică bazată pe creșterile de salarii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *