Skip to content
Politică

PSD a tăiat Aradului 50 de milioane de euro dintr-un condei ! Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, acuzații dure

ghidul aradean

Guvernul PSD dă rateuri în accesarea de fonduri europene, dar nu ar lăsa fondurile pe mâna celor capabili să le utilizeze. După ce s-au confruntat cu riscul de a pierde sume uriaşe de bani rămase necheltuite, guvernanţii au apelat la proiectele administraţiilor locale.

Aradul a depus un proiect considerat eligibil pentru închiderea inelului de circulaţie în jurul oraşului, centura de sud-est, care ar urma să facă legătura între Autostrada A1 şi DN7, unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale.

Surpriză însă: Consiliul Judeţean Arad, instituţia care urma să deruleze proiectul, a primit documentaţia înapoi de la Autoritatea de Management POR, din subordinea Ministerului Dezvoltării, pe motivul epuizării fondurilor.

„Este pus în aşteptare un proiect important, care putea demara repede, cu succes. Noi am demonstrat că putem să utilizăm cu succes fondurile europene, cred că eram o garanţie că România nu va pierde banii. Sper ca cineva din Guvern să îşi asume responsabilitatea şi să garanteze că primesc finanţare proiecte care pot fi duse la bun sfârşit, altfel România va pierde din nou zeci de milioane de euro, din cauza incompetenţei unor politicieni. Noi vom găsi variante să finanţăm acest proiect din fonduri proprii, dacă Guvernul va face în continuare ce a făcut şi până acum, adică va bloca proiectele Aradului”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *