Skip to content
Economie

PSD: Aceasta este „încrederea” de care spunea că beneficiază ministrul Cîţu! BNR a publicat azi datele privind investiţiile străine directe la 3 luni

Florin Cîțu Facebook Guvernul României

Reprezentanţii PSD afirmă că BNR a publicat datele privind investiţiile străine directe la trei luni şi că, „pentru prima dată în istorie, sunt negative”. „Aceasta este «încrederea» de care spunea că beneficiază Ministrul Cîţu!”, spun aceştia.

„Aceasta este «încrederea» de care spunea că beneficiază Ministrul Cîţu! BNR a publicat azi datele privind investitiile străine directe la 3 luni. Pentru prima dată în istorie sunt negative”, afirmă reprezentanţii PSD, joi, într-o postare pe Facebook.

Ei citează BNR, spunând: „Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat valoarea netă negativă de 551 milioane de euro (comparativ cu o valoare netă pozitivă de 1.235 de milioane de euro în perioada ianuarie–martie 2019), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 248 de milioane de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 799 de milioane de euro.”

„Ianuarie-martie 2019 +1,24 miliarde euro; Ianuarie-martie 2020 – 551 milioane euro. De aceea, este necesar ACUM un Plan coerent de Repornire a Economiei!”, susţin reprezentanţii PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *