Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD acuză Guvernul Orban de „lipsă de planificare”, după îmbulzeala de la moaștele Sfintei Parascheva: Au venit cu o măsură de forță!

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat că scandalul de la Iași legat de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a „dovedit încă o dată lipsa de planificare a actualului Guvern”.

„Din păcate, acest lucru dovedește încă o dată lipsa de planificare a actualului Guvern. Ținem minte din perioada anterioară când au închis peste noapte, cum au făcut și acum, o grămadă de industrii fără să fie anunțat acest lucru și fără să existe măsuri compensatorii.

Iarăși, știam că vor veni foarte mulți oameni în țară de Paște și nu au pregătit cu absolut nimic și am avut 30-40 de mii de oameni în vamă, la graniță”, a spus senatorul PSD.

Social-democratul este de părere că dacă Guvernul „s-ar fi gândit de acum două-trei săptămâni la aceasta sărbătoare religioasă foarte importantă pentru români, nu ar fi existat situația actuală”, amintind de ceea ce s-a întâmplat cum câteva luni când 30-40 de mii oameni s-au întors în țară și au suprasolicitat vămile, în contextul pandemiei cu coronavirus, dar și cu celebrarea sărbătorilor pascale.

„Acum, știam că 14 octombrie este o mare sărbătoare religioasă pentru români. Au venit cu o măsură de forță că le interzicem ca pe urmă să fie nevoiți la presiunea publicului să dea înapoi fără să existe o pregătire necesară, pentru că dacă se gândeau de acum două-trei săptămâni că va fi, și este acest pelerinaj care este tradițional de zeci, sute de ani la români.

Puteau să spună <<Îl facem cu distanțare>>, își gestionau forțele de așa natură încât lucrurile să fie păstrate. Dacă ei spun „Nu, nu nu” până azi dimineață și brusc, astăzi spun „Da”, ce așteptări pot să aibă decât la ceea ce vedem acum la televizor”, a conchis Lucian Romașcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *