Skip to content
Politică

PSD: Am reuşit să determinăm Guvernul să ţină şcolile deschise

Inquam Photos/Octav Ganea

PSD transmite că a reuşit „o victorie majoră” în ceea ce priveşte menţinerea prezenţei elevilor în şcoli, după ce ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat că până vineri autorităţile vor decide dacă şcolile se închid sau rămân deschise şi după 6 la mie.

„PSD a obţinut o victorie majoră în lupta pentru menţinerea şcolilor deschise, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori. După luni întregi de presiune continuă asupra decidenţilor din Educaţie şi Sănătate, Guvernul a acceptat în sfârşit propunerea PSD de a se renunţa la închiderea unităţilor de învăţământ în funcţie de rata de incidenţă şi de a asigura, în schimb, testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariţia focarelor COVID-19”, transmit social-democraţii, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa citată mai arată că „marţi, la audierea conducerii DSP Bucureşti în Comisia pentru Sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, reprezentantul PSD, dr. Alexandru Rafila, a arătat că pragul de incidenţă de 6 la mie pentru închiderea şcolilor este doar o convenţie arbitrară, care nu poate justifica închiderea şcolilor în care nu există niciun caz de COVID-19”

„PSD consideră că Guvernul are obligaţia de a implementa rapid, ceea ce nu a făcut în vacanţa de vară, respectiv să organizeze testarea periodică în şcoli, inclusiv prin utilizarea testelor COVID-19 non-invazive, care, chiar dacă nu sunt încă omologate la nivelul Uniunii Europene, sunt folosite pe scară largă de multe state membre pentru testarea frecventă a elevilor”, au transmis social-democraţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *