Skip to content
Politică

PSD: Amânarea rambursării creditelor bancare, fără niciun cost suplimentar, este soluţia corectă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Senatorii PSD anunţă că au susţinut şi votat marţi proiectul de lege care prevede suspendarea plăţii ratelor bancare, fără dobânzi şi penalităţi, până la sfârşitul lunii septembrie 2020, pentru creditele luate de populaţie ori de IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus.

„Amânarea rambursării creditelor bancare, fără niciun cost suplimentar, este soluţia corectă. Parlamentarii PSD din Senatul României au susţinut şi votat astăzi proiectul de lege care prevede suspendarea plăţii ratelor bancare, fără dobânzi şi penalităţi, până la sfârşitul lunii septembrie 2020, pentru creditele luate de populaţie ori de IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus. Proiectul de lege al PSD corectează prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Orban care, inclusiv în a doua variantă, menţine ‘dobânda la dobândă’ pentru orice tip de credit, cu excepţia creditelor ipotecare luate de persoanele fizice”, se arată într-un comunicat al PSD, transmis de Agerpres.

" "
" "

Şi preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a susţinut că „românii şi companiile româneşti trebuie sprijiniţi astfel încât să poată depăşi cu bine această perioadă grea”.

„Nimeni nu trebuie să profite de pe urma acestei pandemii pentru a-şi creşte profiturile. De aceea, soluţia corectă este cea propusă de PSD. Amânarea rambursării creditelor, la cerere, fără niciun cost suplimentar”, a afirmat Ciolacu.

PSD menţionează că debitorii vor avea posibilitatea de a trimite solicitările prin email ori prin poştă şi că proiectul de lege adoptat marţi de Senat va fi dezbătut şi votat de Camera Deputaţilor, ca for decizional, până la sfârşitul acestei săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *