Skip to content
Politică

PSD anunță că va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: ”Vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor”

Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat anunță că pe 27 ianuarie va prezenta proiectul său alternativ pentru bugetul pe 2021. Social-democrații precizează, într-o postare pe Facebook, că prin proiectul pe care intenționează să-l prezinte vor să arate că pensiile și salariile pot fi majorate.

PSD își va prezenta pentru câteva zile propria variantă de buget pentru 2021

”Bugetul României pe 2021 trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre!

Dreapta nu poate promova în continuare #austeritatea, când un pensionar trăiește în medie cu 1400 de lei, deși statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1733 de lei pe lună!

#PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîțu!

Noi propunem un Buget pentru #Dezvoltare, nu un Buget pentru Înghețare – așa cum vor apostolii austerității din PNL și USR!”, se arată în anunțul PSD.

PSD anunță că va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: ”Vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor”.

De altfel, social-democrații au anunțat în urmă cu o săptămână, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, că vor prezenta propriul lor proiect de buget.

„Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ și le vor arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile. (…) S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani. Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. (…) Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Guvern: Proiectul bugetului pentru 2021 va reflecta nevoile de finanțare ale autorităților locale

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu declara, recent, că proiectul de buget pentru acest an va reflecta nevoile de finanțare ale autorităților locale și va ține cont de un principiu de cheltuirea eficientă, performantă și transparentă a banului public.

”Proiectul bugetului pentru 2021 va reflecta nevoile de finanțare ale autorităților locale și va ține cont de un principiu de bază: cheltuirea eficientă, performantă și transparentă a banului public, a subliniat premierul Florin Cîțu. Reprezentanții AMR (Asociației Municipiilor din România – n.r.) au arătat că vor susține proiecte de reformă inițiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului și funcționării mai eficiente. De asemenea, reprezentanții administrației publice locale vor fi implicați în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistență socială și vor fi consultați constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *