Skip to content
Politică

PSD: Aprobarea în Guvern a centrelor de evaluare COVID – realizarea unui obiectiv important

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD consideră că aprobarea de către Guvern a centrelor de evaluare pentru pacienţii COVID-19 cu simptome uşoare sau medii marchează realizarea unui obiectiv important din programul propus de social-democraţi pentru gestionarea pandemiei.

„Aprobarea de către Guvern a centrelor de evaluare pentru pacienţii COVID-19 cu simptome uşoare sau medii marchează realizarea unui obiectiv important din programul propus de PSD pentru gestionarea pandemiei. Scopul principal vizat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prin înfiinţarea acestor centre de evaluare este ca pacienţii să poată fi consultaţi şi trataţi în fazele incipiente ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât să se reducă riscul de spitalizare şi deces din cauza COVID-19. Persoanele care au fost testate pozitiv şi prezintă simptome medii sau uşoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. În funcţie de starea de sănătate, fiecare pacient va primi o schemă de tratament adecvată şi o prescripţie cu medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, în baza hotărârii de Guvern adoptate joi, finanţarea activităţii din centrele de evaluare se va face pe baza unor acte adiţionale încheiate între casele de asigurări de sănătate şi unităţile medicale în care se vor organiza aceste centre.

„De asemenea, actul normativ asigură cadrul legal pentru emiterea de către prefecturi a deciziilor de înfiinţare a centrelor de evaluare COVID-19 la nivelul fiecărui judeţ. Lista completă a acestora va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Pe lângă înfiinţarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a mai luat deja şi alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări şi decese COVID-19, cum ar fi creşterea capacităţii de testare prin implicarea medicilor de familie şi a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2”, mai spun social-democraţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *