Skip to content
Politică

PSD rămâne singur în lupta pentru primăriile din București. De ce NU s-a ajuns la o înțelegere cu ALDE și Dan Voiculescu

PS News
" "

Partidul Social Democrat (PSD)  rămâne singur în lupta pentru primăriile din București. Surse social-democrate au dezvăluit pentru PS News că, după o discuție pe care liderii PSD, ALDE și PPUSL au avut-o joi, s-a ajuns la concluzia că cele 3 partide nu pot merge împreună pe 27 septembrie. Atât PPUSL, cât și ALDE, au ridicat pretenții prea mari, spun surse social-democrate pentru PS News.

Pe de o parte, Dan Voiculescu a dorit să-l impună candidat la Sectorul 5 pe Cristian Popescu ”Piedone” (PPUSL) în locul lui Daniel Florea, însă Ciolacu a respins vehement această variantă. Totodată, potrivit surselor, Voiculescu ar mai fi solicitat și opt consilieri în Consiliul General, cerință care a fost catalogată drept „inacceptabilă” de către cei de la PSD.

De cealaltă parte, PSD nu s-a înțeles cu ALDE din cauza opoziției lui Dan Voiculescu, care nu a dorit să împartă eventuale candidaturi cu partidul lui Tăriceanu, spun surse social-democrate. Motiv pentru care, Călin Popescu Tăriceanu s-a decis să își anunțe joi dimineață candidatura la Primăria Capitalei.

Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria oraşului Bucureşti. Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal.

Bucureștiul de 30 de ani are un electorat liberal și cred că are nevoie de o reprezentare pe măsură. Sunt de 30 de ani liberal și cred că, având în vedere că trecem printr-o perioadă grea, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență și de oameni cu greutate. Experiența pe care am acumulat-o ca prim-ministru, președinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o viziune pentru orașul București. Am o responsabilitate față de colegii mei din partid. Peste ¾ dintre organizațiile din teritoriu au hotărât să meargă pe liste individuale.

Într-un eveniment separat vom lansa candidații la sectoare. Am avut și ieri discuții cu PSD și sigur că nu vă ascund am avut discuții și la București. Însă, considerentul principal este legat de necesitatea unei reprezentări mai puternice a unui profil liberal. Două liste strâng mai multe voturi decât o listă comună.

Mi-aș fi dorit ca alegerile locale să dea drumul unui proiect mai amplu, USL 2024. Din păcate, anumite decizii au făcut acest proiect nerealizabil, practic fiecare partid dorește un rezultat cât mai bun”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

DETALII AICI: E oficial! Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei

PSD pierde sprijinul Antena 3?

Dacă PSD nu va reuși să ajungă într-un final la o înțelegere cu partidul lui Dan Voiculescu, ar fi pentru prima dată în ultimii ani când social-democrații ar pierde sprijinul mediatic al Antenei 3, chiar în plină campanie electorală.

Este bine cunoscut faptul că PSD a jucat de-a lungul timpului rolul de locomotivă pentru partidul lui Dan Voiculescu, acesta nefiind niciodată un partid care să conteze electoral în mod real. Însă, asul cu care Voiculescu a participat întotdeauna la negocierile cu PSD a fost influența trustului INTACT și se pare că, cel puțin până în prezent, aceasta a reprezentat cartea câștigătoare.

Precizăm că PS News a încercat să obțină o reacție din partea PSD, însă până la momentul publicării acestei știri nu am primit niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *