Skip to content
Politică

PSD are deja 202 semnături asigurate pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că, la finalul stării de alertă, social – democraţii şi alte partide care vor dori să se alăture demersului, vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban şi vor prezenta un proiect economic preşedintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a declarat că are 202 semnături asigurate pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului şi că este nevoie de 233 pentru ca aceasta să treacă. ”Este ruşinos ca pe o perioadă de pandemie şi de criză, în timp ce ţii românii în case, pe spatele lor să faci afaceri. Avem 202 semnături pentru moţiune. E nevoie de 233 pentru demiterea guvernului. Asta este grupul PSD (202 persoane – n.r.), de aici încolo începem negocierile. Pro România are 26 – 27. Sperăm să avem un număr impresionant la această moţiune. În momentul când se finalizează cu starea de alertă, vom veni cu un proiect economic pe care îl vom prezenta preşedintelui din partea celor care îşi asumă căderea guvernului şi cât mai rapid trecut în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1, marţi seara.

Întrebat dacă va accepta să fie propunerea celor care susţin căderea actualului Guvern, pentru funcţia de premier, Ciolacu a evitat să dea un răspuns clar. ”O să discutăm în interior. Nu este o decizie doar a partidului. Haideţi să depunem moţiunea, am anunţat că o depunem, este o certitudine”, a precizat Ciolacu, potrivit News.ro.

În context, președintele Camerei Deputaților a anunţat că în lunile iulie și august vrea ca parlamentarii să se prezinte la muncă, în Parlament, având în vedere contextul economico-sanitar provocat de pandemia de COVID-19. „Vom depune o solicitare la Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru o sesiune extraordinară pentru următoarele două luni de zile”, a anunțat Marcel Ciolacu.

2 comentarii la “PSD are deja 202 semnături asigurate pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *