Skip to content
Politică

PSD are o mare problemă înainte de locale, susține politologul Andrei Țăranu: Nu este vorba doar de procente

Facebook/Andrei Taranu

Marea problemă a social-democraților în viitoarele alegeri locale de luna aceasta ține de faptul că Marcel Ciolacu nu pare a reuși să prevină dezertările din partid, iar masa de simpatizanți ai PSD se subțiază vizibil, consideră politologul Andrei Țăranu, într-o intervenție pentru PS News.

Întrebat cum vede evoluția social-democraților în alegerile locale din 27 septembrie, ținând cont de faptul că în majoritatea sondajelor de opinie PSD este clasat între 20% și 25%, politologul a spus că nu procentele sunt importante, ci capacitatea PSD de a păstra loialitatea oamenilor, capitol la care social-democrații par a avea mari probleme în această perioadă.

“Cred că PSD-ul încă nu și-a revenit din punct de vedere al jocului parlamentar, drept dovadă eșecul moțiunii de cenzură.

E foarte greu de spus ce va face PSD la aceste alegeri locale. Nu trebuie să facem o confuzie pentru că nu e vorba neapărat de fiecare dată doar de procente. Sigur, e vorba de procente la nivelul localității, al comunității, dar nu procentele sunt importante aici, ci capacitatea respectivului partid de a păstra oamenii. Iar PSD-ului în acest moment pare că îi este foarte greu să păstreze oamenii”, a explicat politologul pentru PS News.

Amintim că luni PSD a înregistrat un eșec major, nereușind să supună la vot moțiunea de cenzură din lipsă de cvorum. Totodată, ultimul IMAS dat publicității chiar înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale indică o scădere semnificativă a social-democraților, de la 23,4% în iulie la 20,8% în această lună. Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *