Skip to content
Politică

PSD, atras în scandalul Cambridge Analytica

lugojinfo.ro

Scandalul datelor furate ajunge și în România. Concret: potrivit Associated Press, citat de Digi.ro, Cambridge Analytica a vrut să angajeze un consultant pentru PSD, în campania electorală din 2016.

Astfel, se face referire la o discuție care ar fi avut loc între un reprezentant din partea de comunicare strategică Cambridge Analytica cu un consultant britanic, bun cunoscător al situației din România.

Acesta ar fi primit un mesaj din partea companiei britanice înaintea alegerilor parlamentare din 2016, în care i se propunea să lucreze pentru PSD, în perioada campaniei electorale.

Propunerea era să asambleze o echipă de două persoane, care să contribuie, să ofere sfaturi și asistență pe timpul campaniei electorale, timp de două-trei luni.

Consultantul britanic a declarat pentru AP că a refuzat această ofertă, motivând că nu își oferă serviciile partidelor politice.

Articolul AP preluat de presa internațională nu dezvăluie dacă au avut loc discuții și cu alți consultanți, informează Digi24.ro

1 comentariu la “PSD, atras în scandalul Cambridge Analytica

 1. bre, verificati-va sursele in pana mea si nu mai dati fake news…

  Sorina Matei:

  „Aveţi grijă la manipulări pe subiectul SCL/CA! Până acum, nu există probe concrete că SCL/CA a lucrat recent pentru un politician din România. Spun asta pentru că lucrez de 1 an la această investigaţie şi acum ceva timp, tot aşa, după ce am publicat, s-a dorit ca investigaţia să fie directionată politic pe o zonă sau alta a scenei. Am reacţionat atunci, ca şi acum. Astăzi, după ce am publicat, a apărut brusc si din senin un domn pe AP care se prezintă „consultant britanic” şi care spune că a fost contactat de un oficial CA să lucreze în 2016 pentru PSD.

  „A British consultant says Cambridge Analytica approached him before Romania’s 2016 parliamentary elections to work for the Social Democratic Party.
  Rupert Wolfe Murray told The Associated Press on Wednesday that Mark Turnbull, a senior official at Cambridge Analytica, contacted him in August 2016.”

  Cu dezamăgire vă spun că domnul Murray este editorialist Dilema Veche, Hotnews, se prezintă freelancer şi trăieşte în Bucureşti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *