PSD blochează majorarea pensiilor pentru militarii în rezervă: social-democrații refuză proiectul inițiat de PNL

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Proiectul de lege inițiat de PNL pentru creșterea pensiilor militarilor în rezervă a fost blocat de PSD, care a refuzat să susțină adoptarea sa în procedură de urgență. Gabriel Andronache, liderul deputaților liberali, a declarat că aceasta este o lovitură pentru pensionarii militari și că proiectul va rămâne în Camera Deputaților probabil până după alegeri.

„Este nepotrivit să respingi un proiect doar pentru că este propus de PNL. În mod normal, acest proiect ar fi trebuit votat, susținut și aprobat la Senat,” a spus Andronache, subliniind că actuala situație este rezultatul orgoliului politic.

În Biroul Permanent al Camerei Deputaților, procedura de urgență pentru dezbaterea proiectului a fost respinsă, PSD propunând în schimb dezbaterea acestuia în mai multe comisii. Andronache a adăugat că, „spre surprinderea noastră, colegii din PSD și UDMR nu au votat pentru termene scurte.” El a mai menționat că această întârziere nu este normală, având în vedere importanța subiectului pentru o categorie semnificativă de cetățeni.

„Am descoperit o găselniță a Colegiului legislativ, se arată că nu Senatul ar fi prima cameră sesizată, ci Camera Deputaților. A fost un tertip a domnului Iordache pentru a tergiversa acest proiect,” a adăugat Andronache.

Liderul liberal a subliniat că, deși există un acord în coaliție pentru indexarea pensiilor militare de stat, sprijinul colegilor nu a fost suficient pentru a accelera procedura. „Motivarea PSD a fost că este necesară o evaluare prin fișa financiară privind impactul bugetar, dar această fișă nu este un document obligatoriu, ci unul informativ,” a afirmat el.

Andronache a încheiat prin a exprima speranța că PNL va face tot posibilul pentru ca propunerea să primească voturile necesare pentru a trece, în ciuda blocajului actual.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: