PSD bombardat cu plângeri la BEC. Ce principiu va funcționa în campania prezidențială

Unul din liderii PDL a vorbit astăzi la RFI despre campania electorală ce a debutat astăzi oficial și despre primele acțiuni intreprinse de ACL împotriva adversarilor din PSD.

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, a precizat vineri că PSD a furat startul în campania electorală. El precizează că Alianţa Creştin Liberală a depus plângeri la Birourile Electorale judeţene, pornind de acest fapt.

Deputatul PDL afirmă că „astăzi este prima zi de campanie pentru candidaţii şi pentru partidele care sunt obişnuite să respecte legea, pentru că avem şi candidaţi şi partide pentru care campania a început zilele trecute, când au început de fapt să monteze bannerele, să pună afişe şi să încalce în mod flagrant, în ultimă instanţă, legislaţia în vigoare”.

Vicepreşedintele PDL precizează că „este vorba de Partidul Social Democrat, de candidatul său, Victor Ponta, care au furat startul. Noi am depus plângeri la Birouri Electorale judeţene, dar din păcate, legislaţia în vigoare prezintă o mare lacună, pentru că nu prevede nici un fel de sancţiune pentru cei care încep campania electorală înainte de termenul prevăzut în lege”.

Oltean mai precizează că va fi o campanie „dură”, pe model „scapă cine poate”.

În opinia lui Ioan Oltean, „va fi o campanie dură, va fi o campanie în care fiecare va fi condus de un laitmotiv extrem de prezent astăzi, scapă cine poate, în sensul că fiecare va dori să ajungă la sufletul electoratului şi va dori să ajungă în casa electoratului, în casa fiecărui cetăţean, pentru a-şi convinge, unii prin mijloace corecte, alţii prin mijloace mai puţin corecte, că el sau ei sau partidul din care face parte este forţa politică în măsură să dea un candidat pentru cea mai înaltă demnitate, cea de preşedinte al României”, a declarat Ioan Oltean la RFI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: