Skip to content
Politică

PSD cere amendarea delegaţilor PNL la Congres pentru încălcarea regulilor sanitare

Inquam Photos/George Calin

PSD „somează” autoritățile responsabile cu verificarea și sancționarea încălcării restricțiilor din pandemie „să aplice cu fermitate legea” asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Potrivit social-democraților, Congresul liberalilor „sfidează bunul simț și inteligența” românilor care au fost responsabili și au respectat restricțiile.

În condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic, cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis, constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică. Se impune deci aplicarea cu fermitate a sancțiunilor legale, iar șefii instituțiilor abilitate care vor tolera astfel de încălcări grave vor deveni ei înșiși complici și vor trebui să răspundă în fața legii”, transmite PSD.

Totodată, organele abilitate ale statului trebuie să declanșeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul Cîțu, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului.

Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei”, mai transmite PSD.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *