Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD cere anticipate în 2021, la fel cum și PNL cerea anticipate în 2016. Fenechiu: Face parte din retorica opoziției, își fac campanie pentru 2024

danielfenechiu.ro

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, senatorul liberal Daniel Fenechiu susține că solicitarea PSD de organizare de alegeri anticipate ține de retorica specifică opoziției și amintește că și PNL a cerut același lucru după scrutinul pierdut în 2016.

„Cred că v-ați învățat, întotdeauna opoziția vrea alegeri anticipate. Și PNL, după alegerile din 2016, a cerut alegeri anticipate până când au avut loc alegerile la termen. E o chestiune de discurs.

Este clar că PSD nu are cum să acceadă la guvernare decât în niște condiții greu de imaginat astăzi, în actuala formulă parlamentară. Există un calcul extrem de simplu, care pornește de la faptul că guvernarea erodează, că suntem în plină pandemie, că sunt anumite măsuri care nu sunt foarte apreciate de marea masă a cetățenilor, că în general, anumite partide din opoziție, într-o situație de genul aceasta, pot să capitalizeze. Ei se gândesc că <<dacă noi, împreună cu AUR  am obținut 40%, poate că la 6 luni de la guvernare lucrurile s-au schimbat, mai câștigăm 6% procente, cine știe, poate, poate>>.

Lăsând la o parte faptul că PSD, care este un partid matur, își închipuie că am putea avea anticipate, sunt convins că face parte din retorica opoziției, deci face parte din campania pentru 2024”, susține liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *