Skip to content
Politică

PSD cere dezbatere în Parlamentul European pe tema creşterii preţurilor la energie: În România, situaţia este alarmantă

Inquam Photos / Octav Ganea

Delegaţia PSD din Parlamentul European a cerut o dezbatere prioritară, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, referitoare la creşterea preţurilor la energie, o problemă „majoră” existentă la nivelul Uniunii Europene.

Eurodeputaţii PSD au pus accent pe necesitatea unui plan european concret, care să se bazeze pe identificarea unor soluţii rapide de atenuare a efectelor unei eventuale sărăcii energetice şi chiar alimentare, generate de actualul val de scumpiri„, a anunţat PSD într-un comunicat de presă.

Europarlamentarii PSD consideră că problema preţurilor la energie va creşte „şi mai mult” pe măsură ce se apropie iarna: „În România, situaţia este alarmantă, fiind una dintre principalele preocupări publice, aşa cum este şi în Spania, Italia şi în multe alte ţări ale Uniunii Europene. Actualul context va deveni tot mai greu de suportat pentru familiile cu venituri foarte mici, dar şi pentru IMM-uri. Acesta este motivul pentru care solicităm o dezbatere cu rezoluţie, pentru 1 octombrie, cu titlul – ‘Soluţii europene privind creşterea preţurilor la energie: o cale de urmat în lupta cu sărăcia energetică’. Prin acest demers ne aşteptăm ca şi Comisia Europeană să prezinte soluţii suplimentare, rapide şi concrete, pentru a răspunde astfel riscurilor cu care se confruntă România şi multe alte state din UE. “Fit for 55” este extrem de necesar şi de important, dar trebuie să fie însoţit de măsuri active compensatorii adresate direct cetăţenilor vulnerabili, precum şi IMM-urilor, pentru a nu fi accentuată sărăcirea oamenilor. Este nevoie, poate mai mult ca niciodată, de un efort comun al statelor membre, astfel încât niciun cetăţean european să nu fie lăsat în urmă, iar tranziţia ecologică să se facă în mod sustenabil”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *