Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, Nicolae Ciucă ar intra în turul 2 cu Marcel Ciolacu

Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială. Sursa foto: ZIUACONSTANTA.RO

Nicolae Ciucă ar intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, cu Marcel Ciolacu, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, arată ultimul sondaj CURS.

Conform acestui sondaj realizat în luna iulie, Marcel Ciolacu ar obține 31%, Nicolae Ciucă 19%, Mircea Geoană 15%, la egalitate cu George Simion, urmați de Elena Lasconi cu 12%, Diana Șoșoacă 4%, și candidatul UDMR cu 3%.

Finala alegerilor prezidențiale, între președintele PNL și președintele PSD, liderii coaliției de guvernare, este varianta pe care a mers majoritatea celor chestionați, arătând o creștere în preferințele publicului pentru Nicolae Ciucă.

Amintim că președintele PNL este singurul lider politic cu șanse reale la Cotroceni care și-a asumat candidatura pentru funcția de președinte al statului. Nici Marcel Ciolacu, nici Mircea Geoană nu au dat un răspuns clar și oficial la întrebarea dacă vor candida, deși timpul rămas până la alegeri este extrem de scurt.

Profilul de președinte conturat de respondenții CURS este cel al unui ”negociator priceput care să ajungă la o decizie comună”, indicat de 56% dintre participanții la sondaj.

Sondajul a fost realizat în perioada 18 – 26 iulie, 2024.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: