Skip to content
Politică

PSD deconspiră planul secret al ACL. Ce ar fi urmărit liderii PDL și PNL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că Alianța Creștin Liberală urmărea de fapt, prin cererile către Ministerul Afacerilor Externe privind suplimentarea secțiilor de votare din diaspora, reluarea alegerilor, dat fiind faptul că MAE nu este abilitat să ia astfel de decizii.

„Vineri după amiază am primit cu toții un comunicat din partea BEC, dar nu și o hotărâre, o decizie. Un comunicat nu poate ține locul unei decizii, e nevoie de un comunicat al BEC care să spună cu subiect și predicat că pot fi înființate noi secții de votare în diaspora.

Tandemul Iohannis-Băsescu și-ar fi dorit ca MAE să înființeze de unul singur secții de votare ca mai apoi să conteste alegerile și să acuze că au fost ilegale, dacă MAE ar fi căzut în această capcană, vă imaginați ce s-ar fi întâmplat. Se dorește prelungirea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu, incitarea la proteste și haos în țară.

Băsescu face tot posibilul să rămână președinte. Cerem BEC să respecte legea și să adopte o atitudine curajoasă, deja e târziu, mai sunt câteva zile și mergem la vot. BEC trebuie să dea o hotărâre care să permită Guvernului înființarea a noi secții în diaspora. Îi cerem președintelui Traian Băsescu să renunțe la presiuni asupra justiției pentru că aceste lucruri fac rău. Votul românilor a fost ignorat în vara lui 2012 când Băsescu și actualii susținători ai lui Iohannis au ignorat dorința a 7 milioane de români”, a declarat Gabriela Firea.

Candidatul ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, a cerut sâmbătă, 8 noiembrie, într-o conferinţă de presă, Ministerului Afacerilor de Externe organizarea mai multor secţii de votare pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, ca urmare a anunţului făcut de Biroul Electoral Central  că nu este de competenţa sa organizarea acestor secţii, ci a MAE.

 

2 comentarii la “PSD deconspiră planul secret al ACL. Ce ar fi urmărit liderii PDL și PNL

  1. Ce mincinosi mai basistule?Aveai impresia ca se va pica in capcana.
    Pavelescu vostru ,catelul lui base a scris negru pe alb despre mizeria din ACL,despre faptul ca vreti sa aruncati Romania in haos ,despre planurile murdare pentru ca basescu sa ramana presedinte.
    Ma uit la voi,agresivi,inculti,pusi pe scandal oriunde si pe strada si in toate comentariile de pe fb sau la articole din ziare.
    Spuneti despre Ponta ca i comunist,dar prin tot ce a facut pana acum arata ca este cel mai democrat presedinte pe care Roamnia l a avut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *