Skip to content
Politică

PSD despre cum reporneşte PNL economia: „Pentru români – austeritate, pentru liberali – bunăstare”

news.ro

Partidul Social Democrat critică modul de repornire a economiei practicat de guvern, cu austeritate pentru români şi firmele locale, dar cu bunăstare pentru ”pilele partidului”.

Până la 15 mai, Guvernul IOC (Iohannis-Orban-Cîţu) a plătit efectiv pentru românii afectaţi de pandemie sau firmele cu lacătul pus, un ruşinos 0,04% din PIB. Suntem ultimii din UE la banii daţi deja populaţiei afectate de criza COVID-19 – de zece ori mai puţin ca Ungaria. Abia asta e trădare de ţară”, susţine PSD într-o postare pe Facebok.

Social-democraţii susţin că Guvernul a promis ”miliarde pentru șomaj tehnic, abia au dat banii pe martie – sub 500 de milioane de lei”.

Şomajul pe aprilie îl vor plăti abia după 15 iunie, iar pe luna mai – mai vedem. Ca bonus, însă, Guvernul n-a mai alocat bani angajaţilor din protecţia socială, deci IOC salarii. Ţeapa IMM Invest are oficial doar 12 credite acordate pe perioada stării de urgenţă din 96.000 de cereri, dar Cîţu şi Orban joacă poker în declaraţii şi aruncă cifre fake. Unul zice 1.000, altul plusează la 5.000 de firme creditate, că doar nu dau de la ei. Au promis bonus de 500 de euro pentru 75.000 de medici şi asistente din linia întâi, dar au tăiat listele pe jumătate. Mai josnic este că medicii luptau cu pandemia, iar liberalii transpirau să-l ungă ilegal pe consilierul lui Orban la şefia unei instituţii bănoase. Rezultatul: pila PNL şi concubina îşi iau câte 15.000 de lei net salariu lunar la Fondul de Contragarantare”, au  mai scris reprezentanţii PSD.

PSD susţine că, ”exact ca PDL în 2009-2010, promisiuni mincinoase cu proiecte grandioase care înseamnă, de fapt, pentru români – austeritate, pentru liberali – bunăstare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *