Skip to content
Alegeri locale 2020

PSD domină Slobozia de 30 de ani. PNL vrea o victorie istorică în unul dintre cele mai sărace orașe

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Orașul Slobozia se pregătește pentru alegerile locale din 2020, iar candidații au intrat deja în luptă și își prezintă proiectele. PNL încearcă o victorie importantă într-un oraș dominat de PSD după revoluție. Niciodată vreun candidat PNL nu a câștigat alegerile în oraș și nici USR-PLUS nu își construiește un electorat suficient de mare pentru a spera la victorie.

Dragoș Soare, PNL

Pentru a-și atinge obiectul, PNL mizează pe Dragoș Soare la Primăria Slobozia și a început pregătirea acestuia cu mult timp în urmă. Dragoș Soare este momentan consilier județean, iar în 2019 a fost pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Nu a ajuns în Parlamentul European, însă obiectivul era să-și facă imagine și să pregătească terenul pentru 2020.

Dragoș Soare, sursa foto: independentonline.ro

Dragoș Soare nu a mai deținut funcții importante în alte instituții și nu s-a remarcat la nivelul orașului Slobozia, fiind abia la începutul carierei politice.

Alexandru Potor, PSD

PSD încearcă să-și păstreze supremația în Slobozia și îl trimite în cursa pentru alegerile locale din 2020 pe Alexandru Potor. Acesta va avea misiunea să recupereze Primăria Slobozia de la Adrian Mocioniu, care a pierdut sprijinul PSD.

Alexandru Potor este considerat un om de încredere al lui Marian Neacșu, care acum este în Pro România. În 2016, Potor n-a reușit să prindă un loc de parlamentar, dar a fost răsplătit cu diferite funcții prin ministere.

Alexandru Potor, sursa foto: ziarulstirea.ro

Alexandru Potor, pe vremea când era secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și-a angajat o consilieră sexy fără concurs, scrie presa locală. Consiliera lui Potor mai lucrase într-un salon de înfrumusețare, înainte să ajungă la minister.

Pro România speră la prima victorie în Ialomița

Pro România l-a recrutat de mai bine de un an pe Adrian Mocioniu, actualul primar al orașului Slobozia. Acesta va dori să încerce să-și apere mandatul și să mai rămână patru ani la conducere. Pro România a furat mai mulți oameni de la PSD Ialomița și speră că în Slobozia va reuși să înregistreze prima victorie la alegerile locale. Numai că o alianță PSD-Pro România îl va scoate pe Mocioniu din cursă.

Actualul primar nu se bucură de un mare sprijin în orașul său, fiind foarte contestat de opoziție și mereu un apropiat al politicienilor certați cu legea, cum ar fi Marian Neacșu, condamnat la 6 luni de închisoare pentru conflict de interese. În trecut, a fost apropiatul lui Liviu Dragnea până în 2018 când i-a cerut demisia și a fost exclus.

USR-PLUS, fără speranțe la victorie în fieful PSD

USR-PLUS nu are rezultate deosebite în județul Ialomița și nici în Slobozia nu este o voce puternică. Fără lideri și fără viziune, USR-PLUS este aproape inexistent de pe scena politică locală.

Ciprian Bocioagă va fi candidatul USR-PLUS la Primăria Slobozia, dar fără notorietate și impact, va fi foarte greu să convingă un electorat care votează majoritar cu PSD de 30 de ani. Iar momentan, USR-PLUS nu poate folosi discursul său controversat pe justiție, deoarece actualul primar nu a fost implicat în dosare. Totodată, PNL are și el un „om nou”, un candidat cu o imagine nouă care poate convinge mulți nehotărâți și mai ales poate convinge electoratul tânăr. USR-PLUS s-ar putea trezi chiar pe locul patru în orașul Slobozia.

Lupta din orașul Slobozia se anunță a fi una între PNL și PSD, însă Pro România sau USR-PLUS pot juca un rol decisiv pentru victoria viitorului primar al orașului.

4 comentarii la “PSD domină Slobozia de 30 de ani. PNL vrea o victorie istorică în unul dintre cele mai sărace orașe

  1. Dragoș Soare e genul de om care poate reda Sloboziei speranța ieșirii din sărăcia la care orașul a fost condamnat de liderii incompetenți din ultimii 30 de ani. Cu un guvern liberal și un manager ca Dragoș Soare, Slobozia ar putea să prospere și să renască.

  2. Dragos Soare este o speranta la schimbare a orasului Slobozia la care a fost condamnata in ultimii 30 de ani fiind condusa de niste lideri incapabili. Cu sustinerea unui partid liberal si capacitatile manageriale, Dragos Soare, poate face Slobozia sa renasca.

  3. După 30 de ani de conducere mafioată a PSD, e o șansă istorică pentru ca Slobozia să renască sub conducerea lui Dragoș Soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *