Skip to content
Politică

PSD, după ce Augustin Lazăr a anunţat că Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă: Este revoltător!

PSD afirmă, după ce procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Dosarul Revoluţiei a fost trimis în instanţă, că este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste şi că preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României, scrie news.ro.

Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar„, consideră PSD.

În opinia social-democraţilor, preşedintele Klaus Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României!

Acum ştie că Lazăr a făcut poliţie politică, dar îl protejează„, spun ei.

PSD consideră că statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist!

Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomunişti. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, îşi arată adevărata faţă de protector al securiştilor şi exponenţilor aparatului represiv ceauşist„, adaugă PSD.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat luni că Secţia parchetelor militare a înaintat instanţei rechizitoriul în dosarul Revoluţiei. În acest dosar, Ion Iliescu şi Gelu Voian Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Gelu Voican Voiculescu a declarat la Digi 24 că nu a dat dispoziţii sau ordine are să ducă la moartea a 862 de revoluţionari. El s-a declarat indignat, referindu-se la Lazăr, că „acest om compromis moral şi profesional are îndrăzneala să vină şi să vorbească despre Revoluţie”. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a declarat pentru news.ro că Dosarul Revoluţiei este incomplet şi că o mare parte dintre persoanele vătămate nu au fost încă audiate, caz în care trimiterea în judecată s-a făcut doar pentru imagine. Mărieş a precizat, însă, că nu a văzut rechizitoriul şi afirmă că va exprima un punct de vedere complet asupra dosarului după ce va afla toate informaţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *