Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD e pregătit să dea jos Guvernul Cîțu. Oana Florea: Totul merge extrem de prost, educație, inflație, agricultură

Invitată în studioul ”Puterea Știrilor”, deputata PSD Oana Florea susține că premierul Florin Cîțu este ”dirijat” de altcineva în tot ceea ce face, că nu are ”idei originale” și că este împins de la spate să devină lider PNL și șef de Guvern. Social-democrata spune că, în cazul în care moțiunea de cenzură USRPLUS-AUR va eșua la CCR, PSD este pregătit să dea jos Guvernul Cîțu, pentru că țara a ajuns ”într-o stare extrem de proastă”.

„Mie nu mi se pare că domnul Cîțu are idei personale. Ați văzut că în ultimele sale discursuri tot pomenește cuvântul „specialiști”, iar noi nu știm cine sunt acei specialiști. Când are o problemă și nu știe să se consulte spune că se consultă cu specialiștii.

Are probabil niște sfătuitori care îl învață ce să facă. Mie nu mi se pare că ar avea idei originale, ci că e mai degrabă sprijinit să fie lider PNL, șef de Guvern, să asculte de cineva care îl ghidează. Asta este părere mea, asta îmi inspiră când îi văd aparițiile publice.

În ceea ce privește Guvernul, va fi același om, din acest punct de vedere nu se va schimba nimic. E posibil însă să existe niște schimbări, având în vedere că există două moțiuni care vor trebui să tranșeze această problemă. Până pe 28 mai este foarte puțin, atunci va fi momentul în care Curtea Constituțională va spune dacă moțiunea a respectat toate condițiile de formă și eu nu văd cum nu ar putea fi votată”, spune deputata.

Aceasta a explicat care sunt problemele cu care se confruntă România, motivând astfel depunerea unei moțiuni de cenzură.

„Noi am anunțat că vom vota moțiunea, iar dacă decizia Curții Constituționale spune că moțiunea nu este în regulă atunci vom depune noi o moțiune pentru că e prea mult, țara e într-o stare extrem de proastă: de la educație, că nici până în acest moment nu avem copii în zonele rurale dotați cu tablete, până la faptul că au crescut prețurile extraordinar de mult, că se prognozează o inflație de 6% anul viitor, că agricultura nu mai există, noi care suntem o țară cu mult teren de calitate. Din punctul meu de vedere, parcă nu avem ministru la Agricultură. Securitatea alimentară nu este o joacă pentru un popor. Am înțeles că nu s-au dat nici până în acest moment despăgubiri pentru seceta din 2019, o mică sumă, dar nu tot, iar fermierii sunt pur și simplu disperați.

Dacă în 2017 am întrecut Franța la porumb și la floarea-soarelui, acum suntem pe nicăieri, mâncăm numai ce importăm din alte țări. Nu sprijinim deloc fermierii. Ați văzut imaginile unde fermierii dădeau recolta la porci sau pur și simplu o lăsau pe câmp?! Nu se poate. Alimente muncite zac pe câmp pentru că nu există o politică și de promovare și de ajutare a acestor produse în marile orașe”, conchide Oana Florea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *