Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD este un partid de dreapta, susține prof. univ. Andrei Cornea: ”Adesea chiar de extremă dreapta!”

Inquam Photos / George Călin
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, profesorul universitar Andrei Cornea a declarat că poziția PSD față de legea carantinei este una rușinoasă, de vreme ce aceștia “au făcut câte o boacănă cu libertățile, atunci când s-au aflat la putere”, iar acum “s-au găsit marii apărători ai libertăților”. Mai mult, Andrei Cornea a arătat că PSD nu este un partid de stânga, ci mai degrabă unul de dreapta, cu tendințe de extremă dreapta și cu un electorat conservator ce se opune aproape tuturor reformelor importante.

“La PSD e o problemă internă. Ciolacu vrea să fie președinte, a apărut problema aceasta cu coronavirusul, i-a dat peste cap un congres rapid în care putea să obțină președinția. Acum apar voci critice, sigur e ușor să fii acum voce critică. Mi s-a părut foarte interesant că alături de aceștia care l-au contestat acum la ultimul CEx a apărut și doamna Viorica Dăncilă. Din neantul în care crezusem cu toții că a ajuns, acum s-a trezit să protesteze împotriva legii care, chipurile, răpește românilor libertățile. E vorba de cinism.

Acest partid de fiecare dată când a fost la putere a făcut o boacănă cu libertățile, ba el a creat mineriadele, ba a creat tot felul de probleme pe vremea lui Năstase, ba cu Dragnea mult mai recent și știm foarte bine ce a făcut inclusiv 10 august, cu statul paralel, cu justiția. Și acum ei s-au găsit, nu singuri, să fie marii apărători ai libertăților. Absolut rușinos. E o schimbare de atitudine oportunistă”, a declarat Andrei Cornea.

Profesorul universitar susține, de asemenea, că, în ciuda denumirii de social-democrat, PSD este de fapt un partid de dreapta, și nu unul de stânga, așa cum se declară.

”Mai este un lucru foarte interesant. PSD nu e partid de stânga, PSD e un partid de dreapta, adesea chiar de extremă dreapta. Are un electorat conservator care se opune – partidul și electoratul – aproape tuturor reformelor importante. Ați văzut care a fost poziția față de referendumul pentru familie, deci poziția tipică conservatorilor. Cu coronavirusul, toate partidele de stânga din Europa, au fost pentru măsuri solide. Populiștii de dreapta, nu vorbesc de conservatorii moderați de tipul creștin-democraților germani, au fost pentru respingerea tuturor măsurilor. Nu mai vorbim cazul american, cu Trump. În România cine e cel mai aproape de poziția lui Trump? Nu cei care își zic acum de dreapta, ci cei care își zic de stânga, domnul Ciolacu, Tăriceanu, Teodorovici, ei sunt exact pe poziția lui Trump sau cu Bolsonaro din Brazilia. Asta spune și Trump, că e o poveste, asta cu coronavirusul”, a explicat Andrei Cornea la Puterea Știrilor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *