Skip to content
Politică

PSD face demersuri pentru modificarea PNRR. Gabriel Zetea: Colegi europarlamentari discută cu reprezentanții Comisiei Europene

Facebook/ Gabriel Valer Zetea

Gabriel Zetea a declarat marți că negocierile privind creșterile de salarii, pensii și alocații reprezintă punctul fierbinte al negocierilor pentru viitorul Guvern, fiind deja stabilit un compromis între PSD și PNL.

De asemenea, europarlamentarii PSD discută la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei negocierea PNRR-ului. „Punctul fierbinte al negocierilor care se desfășoară în aceste zile sunt exact aceste cereri pe care PSD le-a avut: creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim pe economie.

Contravin celor scrise în PNRR. PSD deja și-a trimis colegi europarlamentari care discută cu reprezentanții Comisiei Europene o potențială, poate e spus mult renegociere a PNRR-ului, dar anumite target-uri stabilite acolo, și pentru timpul de implementare a unor potențiale reforme și în același timp să vedem care este marja de eroare.

Nu există în acest moment un acord semnat între PNL și PSD. Dacă nu ajungem la aceste compromisuri PSD nu o să intre la guvernare pentru a promova politicile de austeritate ale PNL. Din câte știu deja s-a ajuns la un compromis privind aceste creșteri de pensii și alocații și tot ceea ce cere PSD”, a declarat Gabriel Zetea la postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *