Skip to content
Politică

PSD face tot ce știe: bagă bățul prin gardul activiștilor pro-Roșia Montană

en.wikipedia.org

Partidul Social Democrat (PSD) face tot ceea ce știe: bagă bățul prin gardul activiștilor pentru Roșia Montană.

Premierul Mihai Tudose a afirmat marţi la TVR că posibilitatea exploatării resurselor minerale de la Roşia Montană trebuie să rămână deschisă pentru perioada când noi tehnologii vor permite exploatarea în siguranţă, el precizând că s-a pronunțat pentru interzicerea folosirii cianurilor în minerit, scrie Mediafax.

Prim-ministrul susţine că exploatarea resurselor minerale nu trebuie blocată prin declararea de către UNESCO a zonei Roşia Montană în arie protejată.

„Nu putem să declarăm toată România o arie protejată şi să ne întoarcem eventual la celebrele versuri «Munţii noştri aur poartă/ Noi cerşim din poartă-n poartă». Să lăsăm o cale deschisă, poate nu acum, poate nu peste 5 ani sau 10 ani! Poate peste 20 de ani, când tehnologiile avansează şi nu vom mai folosi nici cianuri, nici halde imense de steril. Un alt tip de exploatare… Nu putem amaneta şi viitorul nepoţilor, nu doar al copiilor. Este o dezbatere care va trebui să aibă loc”, a declarat Tudose.

El a adăugat că trebuie evitată şi situaţia folosirii cianurilor.

„Am votat şi eu cu două mâini în Parlament pentru interzicerea cianurilor. Sunt costuri imense şi atunci din nou amanetăm viitorul copiilor şi nepoţilor…Haideţi să vedem unde este calea de mijloc pentru că folosirea extremelor – exploatăm totul într-un an cu cianuri şi după noi potopul, iar la capătul celălalt este să nu mai exploatăm nimic, niciodată în România şi asta e. Haideţi să o facem la modul raţional şi foarte, foarte safe şi din punct de vedere al mediului şi să o facem noi, nu alţii”, a mai spus Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *