PSD îi amintește vicepreședintelui PNL Sighiartău de afacerile de „cămătărie”

FOTO Robert Sighiartău/Facebook

Daniel Suciu, deputat PSD, vicepreședinte Camera Deputaților, președinte PSD Bistrița, fost ministru al Dezvoltării, îl atacă pe Robert Sighiartău, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, deputat și fost secretar general al partidului, pe pagina sa de Facebook, vineri, căruia îi reproșează că, făcând parte din „anturajul” lui Ludovic Orban, „a tăcut” în legătură cu afacerile de „cătămătărie” și nereguli, pe care le enumeră în postare.

„Robert, îți spun simplu, pe înțelesul tuturor:
1. Când ați liberalizat sălbatic piața energiei și milioane de români au avut facturi de infarct, iar firmele au fost puse pe butuci, fiind secretar general al partidului, ai TĂCUT!
2. Când la Unifarm se fura pe rupte, în pandemie, ai TĂCUT!
3. Când Orban@Cîțu (pe care i-ai trădat unul după altul), se împrumutau cu sute de miliarde și banii nu se vedeau nicăieri, ai TĂCUT!
Când TU practici împrumutul cu 600% dobândă prin IFN-urile familiei și am plafonat dobânzile iar când vrem acum să reducem dezastrul lăsat de guvernarea trecută cu USR, te apucă URLATUL. Jenant și penibil! O pildă biblică spune că glasul…asinului nu se aude la cer! Și nici pe pământ, aș adăuga!”, scrie Suciu, pe pagina de socializare.

Pe scurt, scandalul măștilor de protecție Unifarm început în plină pandemie și a continuat până în 2022. Atunci apăreau stenograme care arătau o legătură între compania lui Adrian Ionel și Ludovic Orban, premierul de la acel moment. Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a fost acuzat că ar fi primit şpagă de la firme străine. Odată cu declararea stării de urgență, Ministerul Sănătății ar fi dat 500 de milioane de euro companiei UNIFARM, bani destinați achiziționării de măști, concentratoare de oxigen, combinezoane și injectomate.

În ceea ce privește IFN-urile, Sighiartău, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, este acuzat că a aplicat prin IFN-urile controlate de el însuși la credite cu dobândă zero de la stat și a dat împrumuturi românilor cu 600% dobândă pe an. În acea perioadă, Cîțu era ministru la Finanțe. O „afacere” numită Programul IMM Invest.

Robert Sighiartau, scrie, vineri, pe pagina de socializare, un mesaj către premierul Marcel Ciolacu: „Făra taxe și impozite noi, dle Ciolacu!”, în contextul noilor reguli fiscale anunțate de Guvern.

Redăm postarea integrală:

„Făra taxe și impozite noi, dle Ciolacu !
,,În situaţii de criză, nu se majorează impozitele, deci nu vor fi majorate nici în România. Şi nici nu vor fi introduse alte impozite” a spus liderul PSD, M.Ciolacu
Măsurile fiscale de care am aflat din diferite surse pentru corectarea deficitului bugetar, vă spun din capul locului că nu voi le voi vota in interiorul PNL-ului pentru a fi adoptate.
Am intrat în politică direct din mediul privat, de aceea pentru mine e greu de înteles și în orice caz de neacceptat ce propune PSD și dl Ciolacu.
Și o să vă argumentez :
1. E clar că cei care trebuie să suporte costurile acestor propuneri fiscale impuse de PSD sunt tot cei din mediul privat și de data aceasta. În timp ce taxele și impozitele introduse pentru ei vor fi aplicate imediat, cele legate de reducerile cheltuielilor bugetare sunt confuze și foarte greu de aplicat.
2. Este inadmisibil atacul la proprietate pe care dl.Ciolacu îl propune prin inventarea unor taxe pe proprietate. Acest atac pune PNL intr-o situație imposibilă față de electoratul liberal. (adică proprietarii)
3. Împărțirea TVA-ului în doar două categorii mă face să cred că împărțirea propusă este o anomalie. De ex.mă duc cu familia la o pensiune la munte, ma cazez și la finalul sejurului trebuie să platesc 9%TVA la cazare și 19% TVA la mâncarea pe care o mănânc la restaurantul pensiunii. Știe dl.Ciolacu ce înseamnă Bed&Breakfast?
4. Nu cred că e momentul ca după ce în ultimii 3 ani de zile industria de IT a avut o contribuție considerabilă la PIB să o lovim mișelește și fără să o anunțăm din timp.(cred că e printre puținele ramuri ale economiei cu care ne putem mândri în RO.
5. Reducerea cheltuielilor la 200.000 de bugetari și a cheltuielilor aferente e de Benny Hill, adică o parodie.
Iată de ce nu voi vota în ședinta PNL măsurile propuse de Ciolacu. #dedreapta”, scrie deputatul PNL.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL