Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD îi răspunde lui Florin Cîțu. Victor Negrescu: Cred că am dat dovadă de foarte mult fairplay. Am venit cu inițiativă, asta deranjează pe cineva?

europarl.europa.eu

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PSD Victor Negrescu îi răspunde președintelui PNL, Florin Cîțu, care a declarat recent că ar vrea mai mult fairplay de din partea social-democraților. „Cred că am dat dovadă de foarte mult fairplay intrând la guvernare într-un context dificil pentru români și într-un parteneriat greu de explicat celor care n-au susținut”, a precizat Victor Negrescu.

Social-democratul a susținut și că „aceste discuții din spațiul public sunt normale”, însă nu înțelege de ce ar deranja faptul că social-democrații au venit cu soluții la problemele românilor. „Acum e adevărat că PSD poate a dat mai multe goluri pentru echipa națională și poate ei au stat mai mult în defensivă, dar eu sper să fie bucuroși că la final am marcat goluri și că România câștigă”, a declarat europarlamentarul PSD.

„Și noi suntem partizanii fairplay-ului și cred că am dat dovadă de foarte mult fairplay intrând la guvernare într-un context dificil pentru români și într-un parteneriat greu de explicat celor care n-au susținut. Este clar că PSD nu a intrat la guvernare pentru a se preface că exercită actul de guvernare. PSD a intrat la guvernare cu un program politic foarte clar inclus în programul de guvernare și trebuie să punem în aplicare aceste lucruri. Indiferent de consecințe, dacă deranjează, mai ales că aceste elemente sunt incluse în programul comun. Așa că o să dăm dovadă de foarte mult fairplay în continuare făcând tot ceea ce scrie în programul de guvernare și tot ceea ce ne-am asumat în continuare.

Evident, aceste discuții din spațiul public sunt normale. Vorbim de o coaliție – am văzut-o și în Germania și în alte state unde există astfel de coaliții, nu suntem îngrijorați de aceste aspecte, dar în continuare vom căuta să venim cu formule. Adică am venit cu un pachet social și acesta a fost adoptat. Am venit cu un pachet pe zona de energie care în marea majoritate a fost preluat în ceea ce și-a propus să facă Guvernul. Am venit cu inițiativă, asta deranjează pe cineva? Nu știu de ce ar deranja pentru că la final, iată, din soluțiile propuse de PSD s-au găsit și soluțiile pe care le va susține Guvernul mai departe. Noi avem o echipă de specialiști, dincolo de cei care sunt în Guvern, care lucrează zi de zi la toate acest propuneri. Ne-am dori să o facă și celelalte formațiuni politice, să punem în paralel respectivele propuneri și să găsim soluțiile cele mai bune. Eu sunt convins că vom găsi soluții consensuale și că la finalul meciului vom fi cu toții câștigători, indiferent cine marchează. Acum e adevărat că PSD poate a dat mai multe goluri pentru echipa națională și poate ei au stat mai mult în defensivă, dar eu sper să fie bucuroși că la final am marcat goluri și că România câștigă”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

Amintim că Florin Cîțu a declarat, marți seară, că este nemulțumit de modul în care comunică cei de la PSD în coaliție. Președintele PNL susține că ar trebui să existe discuții în interior, înainte de a face declarații publice. 

„În acest moment este vorba despre modul în care comunicăm. Măsurile pe care le luăm aș prefera să le discutăm întâi în coaliție și apoi să ieșim cu ele în spațiul public. Pentru că e foarte ușor să scriu și eu pe Facebook că propun să creștem pensiile cu 60% și salariile cu 80% și bineînțeles că nu se poate, iar apoi să spun că nu vrea partenerul de coaliție. Aș vrea mai mult fairplay, nu să aruncăm mesaje în spațiul public, pe surse sau prin comunicatori. Nu suntem în alegeri, nu suntem în campanie electorală. Este o coaliție, este un compromis, așa că mă așteptam să fie fairplay”, a spus președintele PNL.

1 comentariu la “PSD îi răspunde lui Florin Cîțu. Victor Negrescu: Cred că am dat dovadă de foarte mult fairplay. Am venit cu inițiativă, asta deranjează pe cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *