Skip to content
Politică

PSD îl acuză pe Iohannis pentru tăcerea în cazul Lukoil: Complice la genocidul social pe care Băsescu era dispus să-l comită

Declarațiile lui Traian Băsescu referitoare la Lukoil și la prezenta gigantului rus pe piața din România au stârnit o serie de controverse printre politicieni. De critici nu a scăpat însă nici președintele PNL, Klaus Iohannis, cel care este acuzat de PSD că a tăcut față de declarațiile lui Băsescu.

„Peste câteva săptămâni, Traian Băsescu își va pierde imunitatea și, pentru că îl îngrozește pur și simplu acest gând, este în stare să arunce țara în haos. Pentru că toate declarațiile din ultima perioadă induc această idee: după el, potopul.

Prin ultima declarație, cea de ieri, Băsescu a reconfirmat ceea ce toată țara știa, și anume că nu îi pasă absolut deloc de români, de locurile de muncă ale acestora, de viața lor de zi cu zi, de modul în care pot sau nu pot să își hrănească familiile. Cu atât mai puțin îi pasă de cei 3500 de români ale căror locuri de muncă sunt puse în pericol de situația de la Lukoil. Abordarea brutală a lui Băsescu de la pupitrul prezidențial în raport cu cei care i-au finanțat campania din 2009 nu face decât să releve totală lipsa de scrupule din partea acestuia.

Ce mi se pare mie surprinzător este însă tăcerea extrem de suspectă a lui Klaus Iohannis pe această chestiune, pentru că, deși pozează în apărătorul locurilor de muncă, candidatul lui Blaga pur și simplu a refuzat să facă orice fel de comentariu față de atitudinea iresponsabilă a lui Traian Băsescu. Dacă ești prezidențiabil și refuzi să ai o poziție publică în chestiuni atât de grave, atunci pur și simplu devii complice la genocidul social pe care chiar șeful statului era dispus să îl comită”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Social-democratul a precizat că „tăcerea este și ea un răspuns. Printr-un astfel de comportament, Iohannis promovează practic un anunț către toți românii: gândesc precum Băsescu, aprob ceea ce face Băsescu și, dacă ajung președinte, voi fi continuatorul acelorași politici iresponsabile de tip Băsescu”.

4 comentarii la “PSD îl acuză pe Iohannis pentru tăcerea în cazul Lukoil: Complice la genocidul social pe care Băsescu era dispus să-l comită

 1. bineinteles ca nu-si permite sa raspunda public dspre aceasta problema pentru ca probabil si el ar fi facut la fel pentru ca nici dansului nu-i pasa de interesele sociale ci doar de ale lui ca si domnul Basescu, domnul Ponta, doamna Udrea!!! tara trebuie sa aleaga cu mintea, sa se gandeasca ce este mai bine pentru tara lor si cine este persoana potrivita pentru a ne scoate din acest impas!

 2. domnule Iohannis parca erati dispus sa faceti orice pentru tara iar acum nu sunteti capabil sa atacati o declaratie prin care practic acest presedinte este total dezinteresat de oameni. sunteti la fel sau poate chiar mai rau decat Basescu

  1. fata draga, a-ti pasa de oameni inseamna a nu-i mai lasa pe altii sa fure din avutul tarii. oamenii au ajuns la sapa de lemn, disperarea se citeste pe fata fiecarui roman, iar tu, zevzeaca pana in maduva oaselor, te revolti ca nu sunt lasati rusii sa fure in continoare. Stii de cate ori reprezinta suma furata de rusi salariile oamenilor de care te prefaci ca iti pasa?
   daca te-ar durea, cat de cat, de saracia si durerile acestui popor, nu ai mai tine partea nici-unui hot, chiar daca se cheama Nastase, Voiculescu, Sarbu, Ponta, Fenechiu, Blaga, Udrea,, Iohanis, sau chiar Basescu.
   daca ti-ai iubi tara, ai milita pentru pedepsirea drastica, si urgenta, a fiecarui corupt, indiferent de unde apare.
   tu insa, fascinata de indemnurile hotilor, doar le iei apararea.
   sa iti fie rusine!

 3. corect problema e ca el nu prea stie sa vorbeasca el de abia gangureste si apoi daca aspiri la o functie asa importanta tre sa fii foarte vorbaret cand ne reprezinti tara ca sa nu mai zic ca trebuie sa stiti minim engleza avansat sa nu uitam cum vorbea domnul iliescu si basescu in engleza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *