PSD îl acuză pe Iohannis pentru tăcerea în cazul Lukoil: Complice la genocidul social pe care Băsescu era dispus să-l comită

Declarațiile lui Traian Băsescu referitoare la Lukoil și la prezenta gigantului rus pe piața din România au stârnit o serie de controverse printre politicieni. De critici nu a scăpat însă nici președintele PNL, Klaus Iohannis, cel care este acuzat de PSD că a tăcut față de declarațiile lui Băsescu.

„Peste câteva săptămâni, Traian Băsescu își va pierde imunitatea și, pentru că îl îngrozește pur și simplu acest gând, este în stare să arunce țara în haos. Pentru că toate declarațiile din ultima perioadă induc această idee: după el, potopul.

Prin ultima declarație, cea de ieri, Băsescu a reconfirmat ceea ce toată țara știa, și anume că nu îi pasă absolut deloc de români, de locurile de muncă ale acestora, de viața lor de zi cu zi, de modul în care pot sau nu pot să își hrănească familiile. Cu atât mai puțin îi pasă de cei 3500 de români ale căror locuri de muncă sunt puse în pericol de situația de la Lukoil. Abordarea brutală a lui Băsescu de la pupitrul prezidențial în raport cu cei care i-au finanțat campania din 2009 nu face decât să releve totală lipsa de scrupule din partea acestuia.

Ce mi se pare mie surprinzător este însă tăcerea extrem de suspectă a lui Klaus Iohannis pe această chestiune, pentru că, deși pozează în apărătorul locurilor de muncă, candidatul lui Blaga pur și simplu a refuzat să facă orice fel de comentariu față de atitudinea iresponsabilă a lui Traian Băsescu. Dacă ești prezidențiabil și refuzi să ai o poziție publică în chestiuni atât de grave, atunci pur și simplu devii complice la genocidul social pe care chiar șeful statului era dispus să îl comită”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Social-democratul a precizat că „tăcerea este și ea un răspuns. Printr-un astfel de comportament, Iohannis promovează practic un anunț către toți românii: gândesc precum Băsescu, aprob ceea ce face Băsescu și, dacă ajung președinte, voi fi continuatorul acelorași politici iresponsabile de tip Băsescu”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL