Skip to content
Politică

PSD încearcă să își atragă înapoi foștii lideri excluși în epoca Dragnea: Sorin Grindeanu, invitat la ședința PSD Timiș. Urmează Marian Neacșu și Mihai Tudose?

facebook sorin grindeanu

PSD pare să vrea să intre într-o epocă a schimbărilor odată cu înfrângerile drastice suferite în 2019 în alegeri și cu venirea interimară a lui Marcel Ciolacu în fruntea formațiunii, scrie B1.

Un prim pas pe care acesta vrea să îl facă în fruntea PSD este readucerea în partid a figurilor marcante excluse în epoca de conducere autoritară a lui Liviu Dragnea.

Primul dintre aceștia este fostul premier Sorin Grideanu, în prezent președinte al ANCOM. Acesta a fost invitat de către Alfred Simonis, noul lider al PSD Timiș, să participe la prima şedinţă de Birou Judeţean sub conducerea sa, potrivit publicației locale debanat.ro. Aceasta va avea loc joi, 26 decembrie.

Alfred Simonis, care este și liderul deputaților social-democrați, este unul dintre protejații lui Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar al PSD. El a preluat marți șefia interimară a PSD Timiș.

De altfel, chiar președintele interimar Marcel Ciolacu susținea la începutul lunii că Sorin Grindeanu a fost „exclus abuziv” din PSD și este binevenit înapoi.

Alte două persoane pe care Marcel Ciolacu i-a invitat înapoi în partid sunt fostul premier Mihai Tudose și Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și actual vicepreședinte ANRE.

”Domnii Grindeanu și Neacșu au fost excluși abuziv din PSD și dacă vor să se întoarcă, sunt bineveniți. Domnul Țuțuianu a anunțat că nu se întoarce, a pus condiții să nu fie ăla, celălalt. Iar domnul Tudose e posibil să se întoarcă. Cu domnul Ponta am relații instituționale. Facem politică, orice colaborare e posibilă”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

De altfel, Mihai Tudose a demisionat din Pro România după un conflict cu Victor Ponta pe seama susținerii guvernului condus de Ludovic Orban, iar revenirea sa în PSD este foarte posibilă ca urmare a unei vechi prietenii pe care o are cu Marcel Ciolacu, care a fost și vicepremier în timpul șederii acestuia la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *