Skip to content
Politică

PSD încearcă să se pună bine cu guvernul Cioloş. Firea critică acţiunea în instanţă a PNL

PSD încearcă să se pună bine cu guvernul condus de Dacian Cioloş. Senatorul Gabriela Firea (purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat) critică acţiunea în instanţă a PNL împotriva cabinetului Cioloş.

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, vicepreşedintele PSD susţine că acțiunea în instanță a PNL împotriva Guvernului este „un abuz de drept”.

„Hotărârea de Guvern pe care PNL  a decis s-o atace în instanță cuprinde doar informația legată de data alegerilor, iar celelalte HG-uri conexe derivă din prevederile explicite și imperative ale legii. Prin urmare, liberalii contestă ori data în sine a alegerilor ori faptul că Guvernul respectă legea, ambele variante fiind una mai ridicolă decât cealaltă.

În realitate, acest demers nu este decât un abuz de drept si o implicare a instituțiilor statului in jocurile politice.

Argumentul suplimentar adus de PNL  în sprijinul acestei inițiative este acela că, în cazul votului într-un singur tur, ar urma să fie schimbați doar 15-17% dintre primari, în timp ce votul în două tururi ar aduce nu mai puțin de 70% primari noi.

Dincolo de faptul că acest calcul nu poate fi probat, in democrație alegerile se organizează pentru ca cetățenii să-și aleagă reprezentanții cei mai potriviți, și nu pentru a se schimba un anume procent dintre aceștia.

Dacă PNL avea o problemă de principiu legată de perioada petrecută în funcție de către primari, avea posibilitatea să propună în Comisia de Cod Electoral limitarea numărului de mandate la 2, sau chiar la 1.

Prin urmare, Partidul Social Democrat condamnă cu fermitate aceste practici total antidemocratice și solicită liderilor PNL să dea dovadă de responsabilitate și să-și asume consecințele votului pe care l-au dat legii electorale atunci când s-a aflat în dezbatere parlamentară”, acuză Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *