Skip to content
Politică

PSD insistă în Parlament pentru majorarea pensiilor cu 40%. Ministrul Muncii: ”Încearcă să creeze un conflict între pensionari și angajați”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a vorbit miercuri, la Parlament, despre majorarea pensiilor, în contextul în care social-democrații vor să elimine din OUG privind rectificarea bugetară articolul care majorează pensiile cu doar 14% si vor creșterea cu 40% a punctului de pensii, așa cum prevede legea

„PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă, care sunt conştienţi că a ostiliza pensionarii cu cei care muncesc, a da acest semnal – ceea ce PSD face în acest moment – lasă să se înţeleagă faptul că trebuie luat de la cei care muncesc pentru a putea creşte pensiile şi că PNL nu doreşte.

Nu este adevărat! Toate deciziile pe care le-am luat, inclusiv cele legate de măsurile active pentru a sprijini piaţa forţei de muncă, au fost decizii fundamentate pe posibilităţile bugetare. Prin urmare, constat că, inclusiv în rândul PSD, există oameni care înțeleg acest lucru şi vă asigur, din toate semnalele pe care le primesc, că foarte mulţi pensionari înţeleg ce face PSD: încearcă să creeze un conflict între cei care muncesc, sugerând că nu ar mai trebui să îi sprijinim pe aceşti oameni prin măsurile active, prin şomajul tehnic, prin plata unui procent de 41,5%, că nu ar mai trebui să facem, să îi lăsăm fără locuri de muncă, fără bani ca să putem să mărim la 40% punctul de pensie„, a spus Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *