Skip to content
Politică

PSD insistă pentru renegocierea PNRR: A fost negociat prost de USR și PNL, nu poate rămâne în forma actuală

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, consideră că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă negociat de PNL şi USR „nu poate rămâne în forma actuală” şi că este absolut necesară renegocierea lui.

El precizează că articolul 21 din Regulamentul UE privind modificarea planului de redresare şi rezilienţă al unui stat membru, permite renegocierea făcută în interesul cetăţenilor.

Realitatea politică, dar şi cea economică cer ajustări ale acestui plan negociat prost de USR şi PNL. Trebuie să înţeleagă şi liberalii că ceea ce e sustenabil rămâne, ce nu e, noi nu putem gira. Nu putem păcăli poporul. Nu putem susţine angajamente ce se dovedesc a fi împotriva interesului cetăţenilor. România este deja în pierdere după ce PNL şi USR au dat undă verde dezafectării unor centre de producţie de energie electrică, fără a exista vreo alternativă de noi surse de energie care să asigure nevoile cetăţenilor în plină iarnă. Când scoţi din funcţiune mai mult decât pui, oare nu se numeşte prostie cu acte în regulă? Când ţări precum Spania adoptă măsuri concrete şi necesare pentru a-şi proteja poporul în faţa celei mai grele perioade economice, iar noi nici măcar nu luăm în calcul să facem acelaşi lucru şi cu fonduri din PNRR, oare nu arată ca şi cum am avea o altă agendă cu aceşti bani?”, afirmă Nica, conform unui comunicat de presă al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *