Skip to content
Politică

PSD intră în colţii lui Cristoiu: Se apropie cu o viteză uimitoare de picatul în bot!

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de miercuri”, de pe blogul său, despre situația în care a ajuns Guvernul, accentuând declarația lui Victor Ponta potrivit căreia partidul a ajuns să fie condus de patru piloți.

Cristoiu este de părere că odată cu remanierile pe care Sorin Grindeanu le-a făcut la Guvern, înlocuind patru miniștri, nu a făcut decât să afunde și mai mult Cabinetul pe care îl conduce.

”Multă lume a așteptat cu ațîțare reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD.
Nu trebuie nici măcar doi ochi ca să vezi că avionul care e Guvernul Sorin Grindeanu, condus de patru piloți, cum corect sesiza Victor Ponta, se apropie cu o viteză uimitoare de picatul în bot.
Nenorocitul control exercitat de Liviu Dragnea asupra Guvernului și asupra Partidului (membrii Guvernului n-au voie nici să se uite pe fereastra biroului fără aprobarea lui Liviu Dragnea, iar liderii PSD n-au voie nici să-și ducă mîna la gură cînd sughiță fără înalte indicații de la președinte) a făcut din PSD – așa cum scriam anterior – un partid mort, iar din Guvern, un cadavru demult devenit țărînă.
În aceste condiții, dacă nu vrea să intre în Opoziție cu un procentaj de 10 la sută după cîteva luni de Putere, PSD trebuie să ia măsuri radicale în relația dintre Partid și Guvern, cea mai importantă fiind lăsarea Guvernului să guverneze, și în relația dintre Partid și Klaus Iohannis, cea mai importantă fiind contracararea ambiției celui care a pierdut o casă de a fi profesorul ranchiunos al Executivului.

Se aștepta, așadar, o ședință cu scîntei, în care liderii PSD să ia în seamă semnele tot mai grave date de realitatea dezastruoasă a guvernării.
Nu s-a întîmplat nimic din ceea ce ar fi fost de așteptat de la reuniunea unui partid care, deși a cîștigat zdrobitor Localele și Parlamentarele, trădează bălbîieli de Partid care a obținut cu greu un scor menit a-l păstra în Parlament.
Locul analizei dramatice a situației PSD după alegeri l-a luat anunțul triumfalist al unui număr uriaș de semnături strîns pentru susținerea Guvernului, în condițiile în care o mie de demonstranți cu cîini, copii dresați și hăulituri, în Piața Victoriei pot face Guvernul să demisioneze”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *