Skip to content
Politică

PSD intră în hora PNL-USR: Două zile de vot în Diaspora, la alegerile parlamentare / UDMR a acuzat o discriminare neconstituțională

Inquam Photos / Octav Ganea

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, luni, un amendament la legea alegerilor parlamentare în sensul în care alegătorii din străinătate vor avea la dispoziție două zile de vot, anume 5 și 6 decembrie. Modificarea a fost cerută cu insistență de PNL și USR.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a explicat că social-democrații vor vota modificarea pentru a nu da ocazia PNL și USR să se „reactiveze” și să acuze PSD că vrea să blocheze votul în Diaspora.

„Desi nu e nevoie de doua zile, pentru a nu va reactiva, vom vota amendamentul acesta si vom asigura cele doua zile. Dar repet, doar 1.800 de oameni s-au inscris sa voteze la parlamentare, e o risipa de bani publici”, a declarat Simonis.

Cum va fi votul la alegerile parlamentare:

„Votarea în țară se desfășoară într-o singură zi, care poate fi numai duminica. În străinătate, votarea se desfășoară și pe parcursul zilei de sâmbătă imediat anterioară datei votării. În străinătate, în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7,00 și se încheie la ora locală 21,00

UDMR a acuzat în plen o discriminare pozitivă a românilor din afara țării față de românii din țară. El a adăugat că se modifică legislația electorală în timpul derulării calendarului electoral, ceea ce ar fi un lucru neconstituțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *