Skip to content
Politică

PSD: Iohannis s-a aliat cu cei care au tăiat salariile profesorilor și au închis școli

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul PSD, Ionuț Vulpescu, precizează că demersul lui Klaus Iohannis de a-i transmite o scrisoare lui Victor Ponta pe tema educației este un demers politicianist.

”Scrisoarea trimisă de Klaus Iohannis premierului Victor Ponta pe tema educației este un demers pur politicianist ! Candidatul PDL-PNL se prezintă în fața românilor alături de întreaga echipă care, în 2010 și 2011, a tăiat salariile profesorilor, i-a dat afară și a închis școli. Iar tot domnul Iohannis este cel care critică Guvernul care a mărit salariile profesorilor, a redeschis școli și a deblocat posturile din învățământ.

Practic, Klaus Iohannis îi critică pe cei care au reparat nedreptățile comise de propria echipă. Dacă i-ar fi păsat într-adevăr de soarta învățământului românesc, nu s-ar fi aliat cu cei care au făcut atât de mult rău în domeniu”, precizează deputatul PSD.

”Nu de demersuri demagogice are nevoie sistemul educatiei publice. Nu de pacte semnate si nerespectate de chiar aceia care le-au initiat, ca în cazul PDL. Avem nevoie de o abordare realistă, care să plece de la starea de fapt, și de prioritățile și nevoile sistemului. Asta fac PSD și aliații săi. Iar lucrurile încep să se schimbe în bine.

Vrem să acționăm și în continuare astfel încât egalitatea de sanse în domeniul accesului la educație să devină o realitate, să reducem abandonul școlar din motive economice, să permitem absolvenților, printr-o educație de calitate, să aibă succes pe o piață a muncii în rapidă schimbare. Românii doresc fapte, solutii la problemele lor, nu mesaje dubioase de PR”, a mai explicat Ionuț Vulpescu,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *