Skip to content
Politică

PSD își modifică statutul. Din CEx vor face parte și primarii municipiilor reședință, și președinții de consilii județene

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat sâmbătă că Statutul Partidului Social Democrat va fi modificat prin includerea în CExN a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene, transmite Agerpres.

„Felicităm conducerea PSD pentru propunerea de modificare a statutului, în ceea ce priveşte lărgirea componenţei CEx, cu includerea în cadrul viitoarei structuri a PSD, pe lângă preşedinţii de organizaţii judeţene, şi a aleşilor locali, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor consiliilor judeţene. Suntem convinşi că o astfel de măsură va duce la o îmbunătăţire a deciziei, pentru că un for de conducere, cu cât este mai larg, cu cât mai multe minţi luminate vin cu idei şi se provoacă dezbateri, cu atât decizia poate fi mai bună, cu atât mai mult cu cât aleşii locali sunt cei mai aproape de cetăţean”, a afirmat Zetea, membru în conducerea colectivă interimară – Regiunea Nord-Vest, după întâlnirea conducerii PSD cu preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii municipiilor de reşedinţă social-democraţi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că „îmbunătăţirea modului de a lua decizii în partid” este necesară pentru că actuala formulă, în care la dezbateri şi decizii au participat exclusiv preşedinţii de organizaţii judeţene, „nu a fost neapărat un lucru foarte bun”.

„Acestora trebuie să li se adauge cei mai importanţi aleşi locali din fiecare comunitate, preşedintele consiliului judeţean sau primarul de municipiu, pentru că (…) aceştia nu vor pierde legătura cu cetăţenii şi în acest fel nici partidul nu va pierde legătura cu cetăţenii şi nu va merge pe o agendă care să se despartă de interesul pe care îl are românul – să aibă o viaţă mai bună”, a susţinut Firea.

Ea a menţionat că, în cadrul reuniunii de sâmbătă, au fost abordate „propuneri pentru îmbunătăţirea guvernării atunci când PSD va reveni la guvernare”.

„Au fost trecute în revistă mai multe probleme cu care se confruntă primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, reacţiile în lanţ asupra măsurilor de austeritate impuse de actualul Guvern, au fost făcute propuneri pentru îmbunătăţirea guvernării atunci când PSD va reveni la guvernare şi s-au purtat discuţii politice privitoare la acţiunile din Parlament de săptămâna viitoare, precum şi pregătirea pentru pre-campania şi campania electorală în vederea alegerilor locale şi, posibil, parlamentare, simultan”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei, membru în conducerea colectivă interimară a PSD – Regiunea Bucureşti-Ilfov, a precizat că această modificare de statut va avea loc în cadrul Congresului PSD, a cărui dată de desfăşurare va fi stabilită după votul la moţiunea de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *