Skip to content
Politică

PSD-iștii, buni și în guvernarea liberală: Vasile Marica, omul social-democraților, face jocurile în vămile liberale

Inquam Photos / George Călin
" "

Direcția Generală a Vămilor este centrul luptei de putere în nou formata coaliție de guvernare. În pole-position stă un vameș controversat cu susținere social-democrată, sindicală și un trecut legat de scandaluri de corupție.

Marcel Mutescu este stăpânul vămilor din 2018, imediat după instalarea în funcție a Vioricăi Dăncilă. El a rămas în funcție în mod inexplicabil și după plecarea camarilei lui Dragnea de la guvernare. Anterior ocupase diferite funcții în Ministerul de Finanțe. Aproape toate funcțiile lui Mutescu au gravitat în jurul operațiunilor vamale, informează lumeapolitca.ro

" "
" "

Mutescu a fost șef în Vamă și în vremea guvernării PDL. Atunci a fost personaj secundar în denunțul făcut de Marius Ungureanu. Denunțătorul era coleg al lui Mutescu și lucra în vama Giurgiu. El s-a auto-denunțat și a spus că îi plătea un fel de taxă de protecție liderului sindicatului SedLex, Vasile Marica.

Ungureanu l-a nominalizat și pe Mutescu pe lista celor care cotizau la Marica. „Marcel Mutescu (vicepreşedinte la nivel naţional al Sindicatului „Unirea”) promovat din 2005 director la Direcţia Proceduri Vamale din cadrul A.N.V., autorizând comisionarii în vamă, firmele de duty-free şi diferite operaţiuni vamale” se arăta în denunțul lui Ungureanu.

Scandalul a luat amploare odată cu intervenția lui Traian Băsescu. Președintele de atunci vorbit despre „Regina” din Vămi și a spus că aceasta se afla printre sindicaliști, cu referire la Vasile Marica.

După mulți ani, lucrurile nu s-au schimbat. Marcel Mutescu nu mai este un personaj secundar. El conduce Direcția Generală a Vămilor. Dacă în timpul guvernării PDL se vorbea despre sume lunare achitate de Mutescu către șeful sindical Vasile Marica acum situația este aceiași.

Suma de 117.000 de euro apare în declarațiile de avere ale lui Marius Mutescu și ale lui Gabrielei Ionela Iov (fostă Jianu).  Femeia este vicepreședintă la Sindicatul Sedlex, organizația fondată de Vasile Marica.

Marcel Mutescu declarație

De altfel, se pare că și sora șefului de la Vamă este angajată tot la Vamă. Femeia lucrează la Dornești sub umbrela unui protejat al lui Mutescu, șeful Vămii Iași, Dănuț Bolohan. Bărbatul a fost ținta mai multor investigații de presă care au făcut inventarul averii sale de bugetar.

CITIȚI AICI ARTICOLUL COMPLET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *