Skip to content
Politică

PSD-iștii, de două ori mai slabi decât tehnocrații în materie de buget. Chiar MFP o spune

rfi.ro

Actualii guvernanți PSD-iști sunt de două ori mai slabi decât înaintașii lor tehnocrați în materie de buget. O spune chiar Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Concret: executia bugetului general consolidat pe primele opt luni din 2017 s-a incheiat cu un deficit de 6,5 miliarde lei (0,78% din PIB), fata de un deficit de 3,1 miliarde lei (0,41% din PIB) consemnat in perioada similara din 2016 (pe vremea guvernului Dacian Cioloș), a anuntat luni seara Ministerul Finantelor, citat de Hotnews.

Iată cum arată până acum guvernarea Mihai Tudose în cifre: cresteri s-au inregistrat la incasarile din contributiile sociale (+16,6%), la impozitul pe salarii si venit (+10,4%), dar si din venituri nefiscale (dividendele luate de la firmele de stat: +14,0%) si din venituri din capital (+13,4%). Scaderi au fost in cazul veniturilor din impozite si taxe pe proprietate (cu 6,4% fata de perioada similara din 2016) si in ceea ce priveste veniturile din TVA (scadere de 1,7%), în ciuda majorărilor înregistrate de consumul populației.

Cheltuielile de personal au urcat cu 21,4% fata de perioada similara a anului trecut, fiind determinate de majorarile salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *