PSnews

Ultima Oră

PSD-iștii i-au înjurat pe tehnocrați, dar nu sunt mai breji. Riscăm scumpirea medicamentelor

ghidcabinet.ro

PSD-iștii i-au înjurat pe precedenții guvernanți tehnocrați, dar se dovedesc a nu fi mai breji decât aceștia. Citiți mai jos cum riscăm scumpirea medicamentelor.

Deputații au hotărât miercuri că persoanele fizice autorizate vor putea face și activități de distribuție angro de medicamente. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost adoptată de Camera Deputaţilor (în calitate de for decizional), cu 154 voturi „pentru”, 78 „împotrivă” şi 2 abţineri, relatează Libertatea.ro.

Inițiativa de act normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.800 alin.(2) din Legea nr.95/2006 (privind reforma în domeniul sănătăţii) și le dă posibilitatea persoanelor juridice autorizate care eliberează medicamente către populaţie să desfăşoare şi distribuţie en-gros de medicamente.

Inițiatorii proiectului sunt mai mulți deputați PSD, printre care președintele comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu. Proiectul a fost respins de Senat anul trecut.

Iată cum a criticat miercuri pe Facebook acest proiect de lege fostul ministru tehnocrat al Sănătății Vlad Voiculescu:

„CUM VOR RAMANE PACIENTII ROMANI DIN NOU FARA MEDICAMENTE?

PRIN EXPORT PARALEL DE MEDICAMENTE, DIRECT DE LA FARMACIE!

Exportul paralel de medicamente este un mecanism comercial legal, dar profund imoral fata de pacientii romani, prin care un distribuitor scoate medicamentele de pe piata romana (unde ar fi obligat sa le vanda ieftin) pe piete europene, unde le poate – in mod legal – vinde la preturi mult mai mari.

In timpul mandatului meu am abordat această problemă prin introducerea mecanismului de raportare a lipsei medicamentelor dar si definind obligatia de serviciu public a distribuitorilor de medicamente – ordinul de ministru conceput si pus in transparenta de echipa mea impunea distribuitorilor să aprovizioneze piața farmaceutică internă înainte de a da medicamentele la export paralel.

Acum două luni, după multă presiune publică, Ministrul Sănătății semnează ordinul de ministru respectiv.

CE FACE MINISTERUL SANATATII IN 5 APRILIE?

Ei bine… dă aviz pozitiv la exportul paralel prin farmacii, la cererea Parlamentului!!! Și apoi, „experții” din Comisiile de Sănătate din Parlament fac și ei ce știu mai bine… iar deputatii adoptă miercuri, cu 154 de voturi „pentru”, 78 „impotriva” si doua abtineri proiectul de lege care da voie oricarei farmacii sa faca si vanzare angro”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi