Skip to content
Politică

PSD-iștii nu au motiv să doarmă liniștiți. USR îi dă pe mâna CCR cu Legile Justiției

facebook.com

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că a pregătit mai multe sesizări bine documentate pentru a contesta Legile Justiției la Curtea Constituțională Română.

Organizația politică înființată în 2016 susține acțiunile inițiate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și de Partidul Național Liberal (PNL) de a ataca în instanță cele trei proiecte de modificare a Legilor 303, 304 şi 317, însă juriștii USR au găsit noi motive de neconstituţionalitate. Conform comunicatului de presă citat de DCnews.ro, toţi parlamentarii USR şi PMP au semnat sesizările şi mai este nevoie doar de câteva semnături pentru a le depune la CCR.

Mai mult decât atât, președintele USR vede necesară oprirea coaliției de guvernare formată din PSD-ALDE-USR, pentru că „a măcelărit” aproape fiecare articol din Legile Justiţiei. S-au găsit 35 de prevederi neconstituţionale: „În sesizări, USR arată că cele trei proiecte ale Legilor Justiţiei au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului şi principiului respectării legii, precum şi cu încălcarea ordinii de sesizare a Camerelor Parlamentului. De asemenea, juriştii USR susţin că proiectele încalcă obligaţiile rezultate din aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene. USR face un apel public la PNL, dar şi la toţi parlamentarii independenţi pentru a semna sesizările cu privire la modificarea Legilor Justiţiei şi a sprijini acest demers de apărare a independenţei magistraţilor şi a statului de drept din România. Nu există argumente pentru care parlamentarii Opoziţiei să nu se alăture acestui demers absolut vital pentru România”, a afirmat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *