Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD-iștii nu sunt impresionați de programul de guvernare PNL. Florin Manole: E o fițuică!

psnews.ro

Invitat la ”Putrea Știrilor”, deputatul PSD Florin Manole a criticat dur programul de guvernare propus de Guvernul Orban, considerând că acesta este doar o ”fițuică” și că multe dintre idei sunt copiate din documentul similar al social-democraților.

”În primul rând, programul de guvernare al PNL e o fițuică. De exemplu, care este ritmul de creștere al salariului minim? Pentru că salariul minim este foarte important dacă vrei să te apropii de nivelul de trai european. Ce se va întâmpla cu pensiile? Sunt liberalii aliații creșterii pensiilor? Eu nu cred.

" "
" "

Plus că sunt și niște chestiuni puțin jenante. Am văzut că ministra de la Educație a vorbit foarte mult împotriva plagiatului. Păi ar trebui să înceapă cu programul de guvernare al PNL, care plagiază niște fraze consistente din comunicatele de presă ale Guvernului Dăncilă, de exemplu pe domeniul fondurilor europene sau pe domeniul IT. Sunt fraze copiate cuvânt cu cuvânt”, a spus Florin Manole la ”Puterea Știrilor”.

Deputatul PSD a adăugat că, din punctul de vedere al social-democraților, lucrurile sunt clare acum, ”suntem în opoziție și jucăm în apărare”.

”De fiecare dată când o să vedem o sincopă a Guvernului Orban în privința aplicării legii salarizării, cu termenele pe care noi le-am stabilit deja în lege, noi nu vom da votul și ne vom opune. De asemenea, de câte ori va exista vreo încercare a liberalilor de a afecta ceea ce am stabilit prin legea pensiilor noi ne vom opune”, a mai spus Florin Manole.

Ludovic Orban, noul premier al României

Plenul reunit al Parlamentului s-a întrunit, luni, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, prin vot secret, cu bile, au acordat votul de încrede Guvernului Orban și programului de guvernare cu 240 de voturi „pentru”. „Vă mulțumesc și aveți încredere în noi!”, a declarat, succint, Ludovic Orban, după anunțarea rezultatului.

Pentru ca Guvernul să fie învestit era nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile. De asemenea, avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi a fost consultativ.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban marţi, în prima zi după depunerea jurământului ca prim ministru.

Acesta a precizat că există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern şi de aceea „există nişte constrângeri”.

 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *