Skip to content
Politică

PSD-iștii, urmașii tehnocraților: ZERO fonduri UE. Corina Crețu îi trimite la colț

politico.eu

Pe zi ce trece, PSD-iștii se dovedesc nimic mai mult decât urmașii tehnocraților în materie de absorbție a fondurilor europene. Partea interesantă este că oamenii lui Liviu Dragnea sunt trimiși la colți chiar de către o colegă de-ale lor de partid – am numit-o pe Corina Crețu, comisarul european din partea României.

Este a doua oară în ultimele două luni când Corina Crețu trage astfel de semnale de alarmă.

A SE VEDEA ȘI: Absorbţia de fonduri: PSD şi ALDE continuă lenea tehnocrată. Chiar Corina Creţu îi urechează

Crețu a declarat luni într-o conferinţă de presă că acest an este unul crucial având în vedere că până în prezent România, la jumătatea exerciţiului 2014-2020, se află la o rată de absorbţie de zero la sută a fondurilor europene în ceea ce priveşte fondul de gestionare regională şi fondul de coeziune, relatează News.ro.

„Timpul nu are răbdare în privinţa fondurile europene. Ne aflăm la jumătatea exerciţiului financiar în anul 2017.(…) Pentru toate guvernele a fost o povară pentru a încheia exerciţiul financiar 2007-2014, dar totuşti ne aflăm, în ceea ce priveşte fondul de gestionare regională şi fondul de coeziune, la zero la sută. Acest lucru mă îngrijorează”, a afirmat Corina Creţu.

Aceasta a mai spus că în prezent au fost trimise toate documentaţiile către Curtea de Audit pentru acreditarea instituţiilor de gestionare şi control, fără de care instituţiile româneşti nu pot trimite facturi, iar Comisia Europeană nu poate face plăţi.

„Anul 2017 este un an crucial. Ştiţi foarte bine că la sfârşitul acestui an Comisia Europeană trebuie să depună noul proiect de buget. Nu putem să justificăm decât dacă arătăm că statele membre cheltuie eficient banii în beneficilor cetăţenilor”, a completat eurocomisarul.

Corina Crețu a amintit că România a avut la dispoziţie, în total, fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2014, din care pierde 2 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *