Skip to content
Politică

PSD-istul pentru care a fost inventată titulatura de „baron local” a murit la 73 de ani

PSD-istul pentru care a fost inventată titulatura de „baron local” a murit la 73 de ani.

Este vorba despre cel care a activat în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Gorj pe vremea premierului Adrian Năstase – l-am numit pe Nicolae Mischie. El a murit duminică, în jurul orei 15, la Spitalul Elias din Bucureşti. Familia a declarat că decesul a survenit în urma unei infecţii severe, transmite Adevărul.ro.

Mischie era internat în spital de mai mult timp, în urma unor complicaţii. El a suferit în urmă cu câţiva ani un accident vascular-cerebral. Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al PSD Gorj. A fost primul care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce judeţul Gorj, în perioada în care s-a aflat la conducerea judeţului. Alexandru Mischie, fiul acestuia, a spus că tatăl său a fost achitat în toate dosarele în care a fost judecat.

Nicolae Mischie a intrat în istorie în 2003, când a avertizat că un primar care nu este membru al Partidului Social Democrat urma să primească mai puțini bani de la buget.

„Aici este bugetul comunei. Dacă vreți ca acest pix să îl scrie mai mare, votați cum trebuie!” le-a spus Mischie alegătorilor în acel moment, potrivit ZF.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *