Skip to content
Politică

PSD, la raport. Radu Tudor: În mâna acestor oameni stă cheia majorității votului în partid! EXCLUSIV

antena3.ro

Apar din ce în ce mai multe semnale de tensiune în cadrul PSD și toate acestea duc înspre peședintele partidului Liviu Dragnea. Numărul contestatarilor acestuia crește și automat apare întrebarea: este amenințat scaunul lui Dragnea?

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat pe analistul politic Radu Tudor pentru a reflecta asupra situației actuale din cadrul Partidului Social Democrat. Jurnalistul reflectă că Liviu Dragnea este greu de schimbat din fruntea PSD, dar „pe de altă parte cine contestă că ar exista un val de nemulțumiri în PSD nu cunoaște realitatea”, întrucât „există mai mulți lideri care și în public și în particular își exprimă nemulțumirea”. Mai mult, Radu Tudor evidențiază printr-un exemplu situația tensionată din cadrul PSD pentru Liviu Dragnea: „ieri la Giurgiu ar putea să fie un semnal pentru că i-am văzut ieri pe canapea, foarte interesant, la un loc pe Mihai Tudose, pe Adrian Țuțuianu, pe Nicolae Bădălău și pe Paul Stănescu, ori în mâna acestor 4 oameni plus încă câțiva stă cheia majorității votului în PSD”.

„Cine își imaginează că Liviu Dragnea este ușor de schimbat din fruntea PSD se amăgește. Este o nucă tare, este un personaj care are organizațiile județene încă în mână pe o relație personală și cu liderii de organizații județene. 

Pe de altă parte cine contestă că ar exista un val de nemulțumiri în PSD nu cunoaște realitatea. Există mai mulți lideri care și în public și în particular își exprimă nemulțumirea și s-ar putea să nu avem o scrisoare ci mai multe scrisori în perioada următoare. 

Această chestiune va avea un impact destul de serios și sincer noi ca jurnaliști nu cred că putem să anticipăm ce se va întâmpla, dacă rămâne Liviu Dragnea sau dacă pleacă Liviu Dragnea. Cu toate acestea, cel mai important aspect este confirmarea faptului că există un val de nemulțumiți și să putem face o evaluare corectă a relației a președintelui PSD cu cele 47 de organizații județene, respectiv 40 de jutețe, 6 sectoare și organizația București. 

Este o chestiune de bătălie internă și ce s-a întâmplat ieri la Giurgiu ar putea să fie un semnal pentru că i-am văzut ieri pe canapea, foarte interesant, la un loc pe Mihai Tudose, pe Adrian Țuțuianu, pe Nicolae Bădălău și pe Paul Stănescu, ori în mâna acestor 4 oameni plus încă câțiva stă cheia majorității votului în PSD”, a precizat realizatorul emisiunii de televiziune Punctul de Întâlnire.

Chestionat dacă motivul pentru care Liviu Dragnea ar putea fi debarcat din fruntea PSD este cel al popularității scăzute pe care o are conform sondajelor, Radu Tudor precizează că nu vot conta sondajele ci echilibrul de forțe din PSD, iar în ultima perioadă au fost avertismente venite din partea lui Mihai Tudose, Nicolae Bădălău, Adrian Țuțuianu, Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea.

„Nu cred că vor conta aceste sondaje. Știu și eu că Liviu Dragnea este sub partid ca și procent, dar nu asta contează ci este important echilibrul de forțe din PSD și ieri am văzut, repet, pe aceeași canapea, 3 oameni care au fost maziliți și care cu siguranță au un dinte împotriva lui Liviu Dragnea, respectiv Mihai Tudose, Nicolae Bădălău și Adrian Țuțuianu. Dacă mai adugăm și Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea s-ar putea la număr să ne iasă ceva”, a concluzionat Radu Tudor pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *