Skip to content
Politică

PSD le cere partenerilor europeni să pună presiune pe Iohannis: Românii ne-au dat un mandat clar să conducem țara

Inquam Photos/Octav Ganea

PSD a trimis, joi, scrisori către toți liderii partidelor de stânga din Europa, europarlamentarilor, ambasadelor și premierilor socialiști europeni, în care solicită formarea unei „coaliții” care să pună presiune pe Klaus Iohannis să desemneze un premier din partea social-democraților.

În scrisorile trimise de PSD, liderul formațiunii Marcel Ciolacu le spune „camarazilor” de stânga din Europa că social-democrații români au câștigat alegerile parlamentare și „românii ne-au dat un mandat clar să conducem țara în această dificilă criză medicală, socială și economică”, dar președintele Klaus Iohannis și partidele de dreapta nu vor ca mandatul de premier să fie acordat partidului câștigător.

„PSD este gata să guverneze într-o alianță care să ofere un Guvern stabil pentru România”, afirmă Marcel Ciolacu, fără să spună la ce coaliție de guvernare se gândește.

Avem nevoie de susținere din partea voastră prin mesaje publice care să fie transmise de lideri politici importanți. Dorim să construim o coaliție internațională care să pună presiune pe Președinte și partidele de dreapta să respecte votul românilor”, le cere Marcel Ciolacu liderilor europeni de stânga.

PSD le cere socialiștilor europeni să semneze un apel în acest sens până cel târziu pe 14 Decembrie, atunci când au loc consultările la Cotroceni pe tema desemnării unui premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *