Skip to content
Politică

PSD lovește puternic în Băsescu. Solicitare de ultimă oră a lui Dan Șova

Social- democrații îi declară război șefului statului, Traian Băsescu, după ce acesta din urmă a precizat că actualul premier al României a fost ofițer al SIE, în perioada 1997-2001.

PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, Dan Șova, cere public Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze după ce Traian Băsescu a precizat luni seară a catalogat ancheta DNA drept „făcătură milițienească”.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a lansat ieri un atac incalificabil la adresa DNA, catalogând ancheta privitoare la fratele său, Mircea Băsescu, drept o „făcătură milițenească”. Presiunile la adresa Justiției și a procurorilor, atacul la rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, toate acuzele pe care le-a formulat aduc grave prejudicii bunului mers al acestei anchete și trădează o ingerință fără precedent a președintelui României, domnul Traian Băsescu, în ancheta demarată de către DNA împotriva fratelui său.

Formula în care a spus că, între fratele său și Justiție, alege Justiția, a fost o altă minciună, fiind clar, după ziua de ieri, că domnul Traian Băsescu face orice pentru a discredita Justiția. Solicit, deci, Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz, date fiind atacurile lansate ieri de Traian Băsescu la adresa procurorilor, alături și de amenințările fără perdea pe care le-a transmis către denunțătorii din acest caz și a avocatului acestora”, a afirmat Șova într-un comunicat  remis PSnews.ro.

Potrivit acestuia, „prin astfel de atacuri nedemne pentru funcția pe care o ocupă, Traian Băsescu vrea să compromită toate instituțiile statului român”.

„Președintele afectează grav credibilitatea instituției prezidențiale, iar CSM este datoare să verifice acest caz. Nu este nici locul și nici rolul Președintelui să facă astfel de aprecieri”, a mai spus Șova, prin intermediul comunicatului de presă.

Președintele Traian Băsescu a spus luni despre dosarul de corupție în care este judecat fratele său, Mircea Băsescu, că ar putea fi „o făcătură milițienească”.

1 comentariu la “PSD lovește puternic în Băsescu. Solicitare de ultimă oră a lui Dan Șova

  1. Dan Sova este circarul lui Victor Ponta amandoi au un comportament agresiv.Daca vor sa-l atace de ce nu il ataca pe vicepresedintele comisiei de securitate nationala pe Ilie Sarbu si pe fostul prim-ministru Adrian Nastase.In loc sa atace pe presedintele Basescu ar trebui sa guverneze Romania care sa aduca legi:legea conversiei a creditului,legea falimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *