Skip to content
Politică

PSD mai brevetează o coadă: cea la vaccinuri

www.cuvantul-ortodox.ro
" "

E vremea cozilor, ca pe vremea lui Ceaușescu: la pașapoarte, la RAR și, mai nou, a venit și rândul medicilor să se așeze cuminți la rând pentru a primi câteva doze de vaccin.

În ciuda unei campanii mediatice care să crească sensibilitatea populației la programul național de imunizare, criza vaccinurilor rămâne încă de actualitate.

" "
" "

Medicii se plâng de faptul că, în ciuda presiunilor puse de minister pentru vaccinarea copiilor, lipsa vaccinurilor transformă aprovizionarea cu aceste substanțe într-un adevărat chin.

„Coada la vaccin a înlocuit coada de pe vremuri la lapte  și pleacă cu vaccinuri la cabinet doar cei care reușesc să fie printre primii la coadă”, se plâng medicii din județul Argeș, siliți să se așeze la coadă sau să își trimită zilnic asistentele din cabinet pentru a se înghesui să prindă 2-3 doze de vaccin, anunță postul de radio Europa FM.

„Teoretic, daca ministrul Sanatatii si premierul ii in indeamna pe parinti sa isi vaccineze copiii, ar trebui sa le asigure si vaccinurile aferente. Insa acest lucru nu se intampla. Sa putem obliga, parerea mea, ca medic, sa existe accesibilitate, pentru ca este vorba si de un pret destul de mare al vaccinului, in primul rand ca nu se mai gaseste in tara. Hexacima, cei care l-au procurat au platit 100 de euro.

Sa nu se mai duca doamna asistenta la ora 7 dimineata sa prinda cateva doze de vaccin. Pentru ca asistentul care se duce a doua sau a treia zi nu mai prinde nicio doza. Puteti sa vorbiti si cu doamna asistenta, sa o intrebati la ce ora trebuie sa se duca sa se aseje la coada, exact cum era pe vremea lui Ceausescu cu laptele. Exact asa este si acum pentru aceste vaccinuri”, reclamă un medic de familie din Pitești, citat de ziare.com.

Ministrul Bodog susține însă, că aceste cazuri nu se revăd în statisticile oficiale, un de rata vaccinărilor ar fi crescut de patru ori, iar premierul Tudose susține că cifrele prezenatate de ministru, după doar o săptămână de la demararea campaniei sunt ”spectaculoase”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *